112

Elicopterul SMURD Brașov, folosit în trei intervenții de salvare cu troliul, în acest weekend

Elicopterul SMURD Brașov a fost folosit în trei intervenții de salvare cu troliul, în acest weekend.

„3 misiuni de salvare cu troliul, din zone montane greu accesibile, realizate în ultimele două zile cu ajutorul elicopterului SMURD de la P.O.A. Brașov.
Acest final de săptămână a fost solicitant pentru colegii noștri de la Brașov, aceștia reușind, în comun cu structurile Salvamont, să salveze trei persoane din zone montane greu accesibile, cu ajutorul troliului din dotarea elicopterului.
Prima misiune a fost desfășurată în zona vârfului Laița, Munții Făgăraș, pentru a salva un adult care a căzut 80 de metri, suferind o fractură de membru inferior. Persoana a fost extrasă cu troliul și transportată la un spital din Sibiu.


Imediat după încheierea misiunii, elicopterul a decolat din nou către Munții Făgăraș, la o a doua solicitare a colegilor de la Salvamont Argeș, în zona Vârfului Lespezi”, a informat Inspectoratul General de Aviație.
Echipajul elicopterului a intervenit prompt, reușind să preia, tot cu troliul, o femeie care a suferit o fractură de membru inferior, în urma unui accident produs într-o zonă greu accesibilă.


Femeia a fost preluată și transferată într-o zonă sigură, în grija medicilor.


„Astăzi, colegii noștri au efectuat o nouă misiune de salvare cu troliul, în Munții Bucegi, Hornul Mare Mălăiești, reușind, și de această dată, să salveze o femeie care a căzut, suferind un politraumatism.
Femeia a fost extrasă cu troliul și predată ulterior în grija medicilor de la Brașov.
Reamintim că misiunile au fost desfășurate de Inspectoratul General de Aviație al M.A.I. și Salvamont, structuri aflate în coordonarea operațională a Departamentului Pentru Situații de Urgență”, a explicat sursa citată.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button