Politic

Elena Lasconi, cale liberă spre șefia USR / Și candidatură la președinția României

Elena Lasconi, cale liberă spre șefia USR / Și candidatură la președinția României

După ce, inițial, a dat semne că va candida, primarul Bacăului, Lucian Stanciu-Viziteu, şi-a exprimat, astăzi, susţinerea pentru Elena Lasconi, primărița din Câmpulung Muscel, în cursa pentru preşedinţia USR, conform Epoch Times.

Competiţia pentru cea mai importantă poziţie din USR a fost deschisă după retragerea lui Cătălin Drulă în urma dezastrului de la alegeri. Dominic Fritz, primarul reales al Timișoarei, a fost primul care s-a arătat dornic să preia frâiele partidului, fiind chiar indicat ca posibilă variantă de Drulă în momentul demisiei.

Ulterior, Elena Lasconi şi Viziteu au dat semnale că vor intra în cursă. Acum, Viziteu o susţine pe Lasconi, iar Domonic Fritz şi-a anunţat de asemenea retragerea.

„Elena Lasconi a spus Da! Elena a hotărât să-şi asume atât candidatura la preşedinţia partidului, cât şi candidatura la alegerile prezidenţiale. Nu a fost o decizie uşoară, va avea cu siguranţă multe de înfruntat. De asta are toată aprecierea şi susţinerea mea. Mă bucur că a înţeles mesajul meu şi al altor colegi, atunci când am solicitat ca oricine doreşte să se înscrie în cursa pentru conducerea USR să-şi asume şi candidatura”, a afirmat Lucian Stanciu Viziteu.

În viziunea edilului băcăuan, Elena Lasconi în acest moment este cea mai bună soluţie pentru USR.

„Elena are energia şi dorinţa de a reconstrui partidul, are legitimitatea votului şi notorietatea necesară pentru a începe campania cu motoarele turate. Urmează săptămâni şi luni de foc. Nu ne va fi uşor, situaţia este extrem de complicată şi o ştie fiecare dintre noi. Dar fix pentru astfel de momente am intrat în politică! România se schimbă cu noi toţi. E nevoie de munca fiecăruia, de hotărârea, de pasiunea fiecăruia. Şi, poate, e nevoie şi de puţină credinţă. Credinţa că împreună vom reuşi! Forza Elena! Forza USR!”, a punctat Lucian Stanciu-Viziteu.

Primăriţa din Câmpulung Muscel, Elena Lasconi, şi-a anunţat, duminică, intrarea în cursa pentru şefia Uniunii Salvaţi România şi promite „o reconstrucţie” totală a formaţiunii care până acum a fost condusă de echipele Barna şi Drulă.

„E vremea RECONSTRUCŢIEI! Dragi câmpulungeni, vă mulţumesc pentru încredere! (…) Mă mândresc cu Câmpulung. Mă mândresc că sunt româncă. După alegerile din 9 iunie nici nu am apucat să mă bucur de rezultate. M-am trezit într-o situaţie în faţa căreia nu pot să rămân spectator. Refuz să stau cu mâinile în sân şi să privesc cum se duce de râpă democraţia din ţara asta pe care o iubim cu toţii. Ştiu că pot schimba multe şi sunt datoare să încerc”, a declarat Elena Lasconi.

Potrivit primăriței USR, în acest moment. România este „roşie”.

„Avem un partid-stat: PSD. Avem şi o alternativă: USR, echipa din care fac parte. Mă doare să văd mesajul electoratului la nivel naţional. Românii au întotdeauna dreptate. Mesajul românilor nu trebuie ignorat, ci ascultat. Aşa că am decis să-mi depun candidatura pentru preşedinţia USR. Motivul: reconstrucţia partidului, singura alternativă în faţa partidului-stat. Aici la Câmpulung continuăm cu fapte. Vă rog să aveţi încredere: cuvântul meu e contract! Să fim sănătoşi, liberi, uniţi şi să ne bucurăm unii de alţii!”, a transmis Elena Lasconi.

Primăriţa va intra, după toate probabilităție, şi în cursa pentru Cotroceni.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button