Expres

BRAȘOV. Nu doar faptele bune se înmulțesc de Crăciun! Recomandările Poliției

 

Perioada sărbătorilor de iarnă este cea în care unii oameni tind să întoarcă fața spre semenii aflați în suferință, dar și cea în care crește activitatea… micilor infractori.

Hoții din buzunare profită de aglomerația creată în această perioadă premergătoare Crăciunului și Anului Nou și acționează de obicei în mijloace de transport în comun sau în piețe, gări, supermarket-uri, în târgurile de Crăciun etc. și își aleg victimele dintre persoanele neatente, preocupate, fiind preferate femeile sau persoanele în vârstă.

„Dacă aveți bani asupra dumneavoastră, tineți-i într-un loc greu accesibil. Evitați să ţineţi portofelul în buzunarul de la spate al pantalonilor şi nu vă etalaţi în mod ostentativ banii. Evitaţi pe cât posibil zonele aglomerate. Atunci când staţi la rând, nu vă înghesuiţi şi nu permiteţi să fiţi înghesuit. Dacă în aglomeraţie vă simţiţi înconjuraţi de persoane dubioase, căutaţi să vă schimbaţi locul. Nu aşezaţi portofelul niciodată în genţi sau sacoşe deasupra cumpărăturilor şi nu vă lăsaţi direcționați spre locuri retrase pentru a cumpăra ceva, oricât de avantajos vi s-ar părea”, vă recomandă reprezentanții Poliției Județene Brașov.

În mijloacele de transport în comun, țineți bagajele în brațe, dacă stați pe scaun, nu spre culoar sau spre persoana așezată lângă dumneavoastră.

„O geantă purtată pe umăr rămâne la discreţia celor care vor să vă deposedeze de banii pe care îi aveţi asupra dvs”, atenționează polițiștii. Și geanta agățată pe partea din spate a scaunului, într-un restaurant sau bar, reprezintă „invitație” pentru hoți.

Pentru a nu suferi o pagubă mare, în cazul în care sunteți victimă a hoților, polițiștii recomandă să nu luați sume mari de bani la cumpărături, iar dacă folosiți un bancomat, încercați să faceți acest lucru pe timpul zilei şi nu noaptea și de preferință ATM-ul să fie în incinta unei unităţi bancare, nu în exterior.

„Poziţionați-vă cât mai aproape de bancomat şi acoperiți tastatura cu mâna liberă astfel încât nimeni să nu poată vedea codul PIN. Dacă cineva se află prea aproape de dumneavoastră sau încearcă să vă distragă atenția, anulați tranzacția şi plecați. Când observați ceva neobişnuit în modul de funcţionare al bancomatului, anunţați imediat banca! După ce ați scos banii, nu îi ţineți la vedere. Puneți-i imediat în geantă, portofel sau buzunar, departe de privirile unor persoane indiscrete”, mai sfătuiesc reprezentanții IJP Brașov.

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare