Expres

BRAȘOV. Noul regulament privind ridicarea maşinilor va intra în dezbatere publică

 

Regulamentul privind activitatea de ridicare a autovehiculelor parcate neregulamentar în municipiul Braşov va intra în dezbatere publică, zilele viitoare, astfel că braşovenii vor putea aduce completări la noile reguli.

Regulamentul, care va fi supus dezbaterii publice cel târziu la începutul săptămânii viitoare, a fost întocmit de reprezentanţii Serviciului de Amenajare a Drumurilor Publice și Siguranța Circulației din cadrul Primăriei Brașov, împreună cu Poliţia Rutieră şi Poliţia Locală Braşov.
„Am finalizat proiectul de Regulament privind ridicarea mașinilor parcate neregulamentar, după ce am primit și un punct de vedere de la Poliția Rutieră. Acest proiect va fi supus dezbaterii publice, astfel încât cetățenii să ia la cunoștință de drepturile și obligațiile pe care le au ca și conducători auto, dar și să poată aduce completări prezentului regulament”, a explicat administratorul public al municipiului Braşov, Miklos Gantz.

Care vor fi paşii pentru ridicarea autovehiculelor

Noul regulament este, în fapt, o transpunere a prevederilor hotărârii de Guvern din decembrie 2016, care a modificat și completat Regulamentul de aplicare a OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice. Astfel, poliţistul rutier va lua decizia dacă un autovehicul parcat neregulamentar trebuie ridicat (întrucât încurcă circulaţia) sau este suficientă o sancţiune contravenţională.
Potrivit noului regulament, agentul rutier constată că maşina este parcată neregulamentar şi face un set de fotografii, ca dovadă, iar după cinci minute de la constatarea contravenţiei, mai face un set de poze, în ambele cazuri apărând data şi ora la care au fost realizate. După aceea doar el poate solicita intervenţia utilajului de ridicări auto, dar numai în cazul în care nu se observă în autoturism persoane sau animale de companie.
„Dacă până la sosirea utilajului, proprietarul ajunge la mașină, plătește doar amenda contravențională pentru staționare neregulamentară. Dacă utilajul a ajuns deja, dar mașina nu a fost încă ridicată, contravenientul va plăti doar deplasarea de ridicare. În schimb, dacă mașina ajunge deja pe rampa utilajului de ridicare, contravenientul este obligat să plătească și taxa de ridicare, în conformitate cu prevederile prezentului proiect. De asemenea, după punerea pe rampă se face un nou set de poze de către operatorul ridicării, pentru a se vedea starea în care a fost ridicată mașina. Echipajul de Poliție pleacă de la fața locului abia după ce mașina parcată neregulamentar este pusă pe platformă, iar utilajul de ridicări pleacă spre depozit”, a detaliat Miklos Gantz.

Nu s-a stabilit valoarea taxelor de ridicare

Taxele de ridicare a maşinii nu au fost încă stabilite la nivelul municipiului, dat fiind faptul că nici nu se ştie cine se va ocupa de această activitate. După ce se va adopta regulamentul, ar urma să fie aprobat un caiet de sarcini pentru achiziţia serviciilor de ridicări auto şi numai după ce se adjudecă licitaţia se vor stabili costurile pe care le vor avea de achitat şoferii pentru ridicarea, transportul şi depozitarea autovehiculului ridicat.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare