Expres

Braşov. ÎN SFÂRŞIT! Reprezentanţii Companiei Apa spun că au găsit soluții pentru a stopa inundațiile din oraș!

 

Compania Apa a curăţat canalizările şi a înlocuit sistemele de preluare a apelor meteorice pe strada Hărmanului – sub pasajul de cale ferată de la intrare în Craiter (unde se adunau cantităţi importante de apă, în timpul ploilor), iar în perioada următoare va demara lucrări de reabilitare şi modernizare a reţelelor de canalizare în celelalte puncte critice ale oraşului: zona Stadionului, Bulevardul Gării şi strada 13 Decembrie. De altfel, în zona gării se execută deja lucrări de decolmatare, urmând cele de modernizare.

„În urma discuțiilor pe care le-am avut cu colegii de la Compania Apa și de la Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA), am reușit să identificăm soluțiile tehnice pentru a rezolva problema inundației în cele patru zone critice ale Brașovului. Compania Apa a demarat deja lucrările pe Hărmanului, sub pasajul de cale ferată, și la Gară, iar pentru 13 Decembrie și zona Stadionului, având în vedere complexitatea lucrărilor, Compania Apa a depus documentația pentru autorizația de construcție. Odată cu implementarea acestor proiecte și finalizarea lucrărilor decolmatare a canalului Timiș, sperăm ca ploile abundente să nu mai reprezinte o problemă pentru circulația în municipiul Brașov”, a declarat viceprimarul Brașovului Laszlo Barabas.

Guri de canalizare noi pe strada Hărmanului

Despre situaţia de pe strada Hărmanului, directorul de exploatare al Companiei Apa, Teodor Sava, a precizat că gurile de canalizare aveau o capacitate de preluare a apelor mică, aşa că au fost realizate cinci guri de canalizare noi care au o capacitate triplă faţă de cele vechi, fiind spălată şi conducta de preluare. Zona în care s-au efectuat lucrările a rămas sub observaţie, pentru că există riscul ca apa să aducă diverse mizerii care să blocheze canalizarea, după cum a explicat Teodor Sava.

Modificări importante pe Bulevardul Gării
În zona Gării, vor fi amenajate noi guri de canalizare ce vor fi legate la canalul colector amplasat sub mijlocul bulevardului Gării, care în prezent nu poate fi folosit, deoarece se colmatase din cauza lucrărilor la infrastructura rutieră (gurile de canal existente sunt conectate la un colector menajer ce nu are capacitatea de a prelua toată apa pluvială, atunci când plouă abundent şi prin urmare se inundă zona).
Angajaţii Companiei Apa au demarat lucrările de decolmatare a canalului de pe mijlocul bulevardului, iar după finalizarea acestei operaţiuni şi după crearea noilor guri de canalizare de mari dimensiuni (câte două pe fiecare laterală a străzii, având câte 1,2 pe 0,7 metri, în apropierea sensului giratoriu) le vor conecta şi astfel se va mări capacitatea de preluare a apei pluviale în zonă.

Situația pe strada 13 Decembrie

Şi pe strada 13 Decembrie, în zona pasajului de cale ferată de la Făget, sunt probleme cu inundaţiile pentru că actualele guri de scurgere sunt legate în canalizarea menajeră. Acolo, „vom introduce pe mijlocul străzii o conductă cu diametrul de 600 mm, iar la intrarea și ieșirea de sub pod vom amenaja rigole transversale, cum există în zona Maternității, care vor prelua apele pluviale. Aceste rigole vor fi conectate la colectorul existent în parcul Tractorul, la care de altfel se conectează și colectorul de pe B-dul Gării”, a precizat directorul de exploatare al Companiei Apa.

Ce soluţii s-au identificat pentru zona Stadionului

Viceprimarul Laszlo Barabas a avut mai multe discuţii cu reprezentanţii Companiei Apa şi ai SGA, pentru a găsi o modalitate de a nu se mai înregistra inundaţii în zona Stadionului, aşa cum se întâmplă de mai mulţi ani.
Soluţia identificată constă în amenajarea unei rigole transversale la intersecţia străzii Mihai Viteazu cu strada Stadionului, pentru ca apa să curgă direct în Canalul Timiş. De asemenea, de o parte şi de alta a străzii se vor amenaja nişte cămine de 1 X 1 metri, care vor fi legate tot printr-o conductă de mare dimensiune (600 mm) la canalul Timiş.
SGA a reuşit până acum să decolmateze porţiunea descoperită a canalului Timiş, de la strada Spicului până la confluenţa cu Ghimbăşel, iar lucrările continuă în zona acoperită, între Prodlacta şi Spicului.
„Primul pas va fi amenajarea rigolei, iar apoi se va amenaja și sistemul paralel de canalizare, mai întâi pe partea stadionului, iar apoi și pe partea cealaltă”, a explicat Teodor Sava.

CITIȚI ȘI:

BRAŞOV. Compania Apa face recrutări şi selecţie pentru Consiliul de Administraţie


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare