Expres

Autostrada Comarnic – BRAȘOV: proiectarea lotului 5 a fost finalizată

 

Proiectul tehnic al lotului 5 Râşnov – Cristian/Braşov din Autostrada Comarnic – Braşov a fost finalizat, urmând ca până în noiembrie să fie obţinută şi Autorizaţia de Construire pentru demararea lucrărilor de construcţie, au spus reprezentanţii proiectantului Specialist Consulting, conform Economica.net.

Proiectul tehnic al lotului de autostradă urmează să fie aprobat în Consiliul Tehnico-Economic (CTE) al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), a spus pentru sursa citată Cezar Şerban, directorul general al Specialist Consulting. Potrivit acestuia, a fost finalizată şi documentaţia tehnică pentru obţinerea Autorizaţiei de Construire, astfel că până în noiembrie inclusiv să fie emis şi acest document esenţial pentru demararea lucrărilor de construire.

Proiectarea şi execuţia lotului 5 din autostrada Comarnic-Braşov, sector Râşnov – Cristian şi Drum de legătură, lungime 6,3 km (autostrada) + 3,7 km (drum naţional la 4 benzi cu separator median) a fost semnat în toamna anului trecut cu Asocierea Alpenside – Specialist Consulting. Potrivit estimărilor de atunci, acest sector de autostradă ar trebui finalizat în 2019. Conform datelor din SEAP, oferta depusă de Asocierea Alpenside – Specialist Consulting pentru câştigarea acestui contract este de 118 milioane de lei.

Separat de acest contract, Executivul încearcă să construiască autostradă de la Ploieşti – Comarnic – Braşov prin Parteneriat Public Privat (PPP). În acest sens, Guvernul a adoptat, în şedinţa din 29 august, un proiect de hotărâre privind studiul de fundamentare pentru autostrada Bucureşti – Ploieşti – Comarnic – Braşov. Durata de proiectare şi execuţie este stabilită la maximum patru ani, cu începere din 2019, iar durata de întreţinere şi operare de către partenerul privat este de 20 de ani. „Aşa cum este prevăzut în legislaţie, partenerul public, statul va contribui cu 25%, iar partenerul privat cu 75% din costul investiţiei şi costurile de întreţinere şi operare. Costurile totale estimate aferente realizării acestei investiţii se ridică la aproximativ 1,36 miliarde de euro”, a arătat purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu. El a precizat că în studiul de fundamentare sunt prevăzute şi bonificaţii din partea statului dacă lucrările de execuţie se finalizează în avans, dar şi penalităţi pentru întârziere.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare