Expres

Atacul comis împotriva lui Robert Fico, clasificat drept asasinat politic

Atacul comis împotriva lui Robert Fico, clasificat drept asasinat politic
Atacul comis miercuri împotriva premierului Robert Fico a fost calificat de autorităţile de la Bratislava drept un asasinat motivat politic, conform TASR.
Atacul comis împotriva premierului Robert Fico a fost clasificat drept asasinat, autorul trăgând cinci focuri de armă, a anunţat ministrul de interne Matus Sutaj Estok, dând asigurări că va face tot ce îi stă în putinţă să fie investigat în profunzime şi cât mai repede posibil.

Ceea ce s-a întâmplat este un atac politic. Este absolut clar şi trebuie să reacţionăm în consecinţă”, a declarat şi ministrul apărării Robert Kaliniak la o conferinţă de presă organizată la spitalul unde este operat Fico.

Sarcina noastră comună este de a înceta imediat răspândirea urii politice. Bineînţeles spiritele sunt încinse, dar ar fi foarte greşit să escaladăm şi mai mult această situaţie periculoasă”, a scris Sutaj Estok pe Facebook.
Potrivit ministrului de interne, Slovacia trăieşte cea mai proastă zi a democraţiei sale. Sutaj Estok a remarcat că, pentru prima dată în istoria modernă a Slovaciei, cineva a decis să îşi exprime o opinie politică nu în cadrul unor alegeri, ci cu o armă pe stradă.

Şi cu intenţia nu de a discuta, ci de a elimina fizic un adversar politic”, a notat Sutaj Estok.
Ministrul a spus că percepe împuşcăturile ca pe un avertisment pentru întreaga societate: dacă oamenii nu se opresc acum, vor distruge tot ceea ce i-a unit ca naţiune.

Este o dezamăgire teribilă pentru mine personal să văd cum efortul nostru comun de a aparţine lumii civilizate a celor mai avansate ţări a fost redus la nimic într-o clipă”, a remarcat ministrul.

Atacul, a spus el, trebuie condamnat unanim şi fără echivoc. Potrivit lui, această condamnare poate fi urmată de reconcilierea naţiunii şi de calmarea spiritelor.

Este singura noastră speranţă pentru viitor”, a adăugat el.

Atacul fizic asupra premierului este în primul rând un atac asupra unei fiinţe umane, dar este şi un atac asupra democraţiei”, a declarat şefa statului, Zuzana Caputova, într-o declaraţie la Palatul Prezidenţial.

Citiți și:

Premierul slovac a fost împușcat / Update. Va fi operat de urgență


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button