Expres

Salvamontiștii brașoveni au efectuat o simulare impresionantă de salvare

Salvamontiștii brașoveni au efectuat o simulare impresionantă de salvare
Astăzi, 15 mai, Serviciul Public Județean Salvamont Salvaspeo Brașov a efectuat o simulare impresionantă de salvare în Peștera din Valea Cetății, situată în masivul Postăvarul din județul Brașov. Exercițiul a început cu scenariul unui accident în care un tehnician responsabil cu întreținerea sistemului de iluminat al peșterii a fost rănit.

În cadrul exercițiului, echipa Salvamont – Salvaspeo Brașov a amenajat un adăpost temporar din folii de supraviețuire și material izopren chiar la locul accidentului. În acest spațiu, denumit „punct cald”, victima a primit îngrijiri medicale de urgență și a fost menținută la o temperatură stabilă până la pregătirea pentru evacuare. Salvatorii speologi au instalat rapid o tiroliană, asigurând evacuarea eficientă și în siguranță a tehnicianului rănit. Semnalul pentru începerea evacuării a fost dat imediat ce sistemele de siguranță au fost verificate.

Demonstrația a avut o durată totală de două ore și 15 minute, timp în care evacuarea efectivă a durat doar 15 minute. La exercițiu au participat 13 membri ai echipei de salvatori speologi și salvamontiști din cadrul serviciului județean.

Peștera din Valea Cetății atrage zilnic peste 300 de vizitatori, în special în sezonul de vârf, demonstrând importanța pregătirii continue și a profesionalismului echipelor de salvatori.

Sub autoritatea Consiliului Județean Brașov, Serviciul Public Județean Salvamont Salvaspeo Brașov are o importanță vitală în menținerea siguranței în zonele montane și alte locuri dificil de accesat. Datorită unui program riguros de pregătire, salvamontiștii și salvatorii specializați în medii subterane și speologice sunt în permanență gata să acționeze cu profesionalism indiferent de oră pentru a oferi asistență celor aflați în situații de urgență.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button