Dosare

„Regina serelor” a formulat contestaţie în anulare împotriva sentinţei prin care a primit 11 ani şi 6 luni de închisoare

 

„Regina serelor” – cum este supranumită afacerista Maria Schutz, fost manager al serelor de la Codlea – a formulat o contestaţie în anulare, la Curtea de Apel Craiova, împotriva sentinţei din octombrie 2018, prin care a fost condamnată la 11 ani şi şase luni de închisoare. Instanţa stabilise termen pentru 5 martie, dar faţă de lipsa de apărare şi de lipsa dosarului de fond a amânat cauza până la data de 25 martie.

Maria Schutz a primit 4 ani și 6 luni de închisoare în dosarul soluţionat de Curtea de Apel Craiova, dar după contopirea cu pedeapsa primită în dosarul falimentării societăţilor comerciale Orser SA Oradea şi Sere Codlea SA Braşov, s-a ajuns la cei 11 ani și jumătate de închisoare. Din această pedeapsă se deduce perioada executată (din 21 septembrie 2015).

Potrivit Codului de Procedură penală, împotriva hotărârilor penale definitive se poate face contestaţie în numai câteva cazuri. De exemplu, o sentinţă definitivă poate fi contestată când judecata a avut loc fără citarea unei părţi, când hotărârea a fost pronunţată de alt complet decât cel care a luat parte la dezbaterea pe fond a procesului, când judecata a avut loc fără participarea procurorului sau a inculpatului sau când împotriva unei persoane s-au pronunţat două hotărâri definitive pentru aceeaşi faptă.
În acest dosar a fost condamnat și inculpatul Ionică Bădoi, primind 2 ani de închisoare cu suspendare, cu termen de supraveghere de 3 ani, în timp ce alte două persoane au fost achitate.

Pe latură civilă, Curtea de Apel Craiova a admis acţiunea civilă formulată de Agenţia de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură Bucureşti, obligând inculpaţii Maria Schutz şi Bădoi Ionică şi partea responsabilă civilmente SC Izamar SRL să plătească, în solidar, suma de 1.056.715,16 lei din care suma de 834.303,12 lei aferentă bugetului Uniunii Europene şi 232.412,04 LEI aferentă bugetului de stat (campania agricolă 20007), plus penalităţile şi majorările de întârziere – accesorii fiscale calculate de la data efectuării plăţilor si până la achitarea efectiva a prejudiciului.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare