Dosare

BRAŞOV. Controale ale Gărzii de Mediu lăsate cu amenzi de sute de mii de lei şi suspendarea activităţii unor gatere. GALERIE FOTO

  • garda2_223148.png
  • garda.jpg
 

Comisari din cadrul GNM – Serviciul Comisariatul Judetean Braşov au efectuat, săptămâna trecută, mai multe controale, împreună cu colegii din Comisariatul General Bucureşti, privind tăierile ilegale de arbori, precum şi funcţionarea microhidrocentralelor.

Astfel, în urma unei sesizări din partea SGA Braşov privind degradarea accentuată a caliţăţii apei pârâului Strâmba, în zona Şinca, s-au descoperit două societăţi, una din judeţul Argeş, alta din Braşov, care desfăşurau activităţi de exploatare masă lemnoasă.

Potrivit imformaţiilor primite de la Garda de Mediu Braşov, în urma controlului documentelor s-a constatat că cele două firme nu deţin autorizaţie de mediu pentru activitatea de exploatare masă lemnoasă pentru amplasamentele în cauză. „S-a constatat, de asemenea, că apa pârâului Strâmbişoara prezintă o turbiditate accentuată din cauza exploatării necorespunzătoare în zonă, mai precis material lemnos existent în albia minoră şi pe malurile pârâului. Ca urmare, s-au stabilit măsuri concrete de îndepărtare a cauzelor care au dus la degradarea calităţii  mediului şi s-au aplicat sancţiuni în cuantum total de 90.000 de lei, precum şi suspendare de activitate”, a precizat sursa citată.

Tot în această perioadă s-au efectuat controale privind modul de funcţionare a MHC-urilor din judeţul Braşov, ocazie cu care s-au identificat situaţii de obturare totală a cursurilor de apă.

„Controalele s-au desfăşurat în zona Dejani şi Lupşa şi s-a constatat că, în aval de acumularea necesară microhidrocentralelor, debitul de servitute este zero (debit măsurat de reprezentanţii SGA Braşov), deci afectarea gravă a ihtiofaunei din aval de captare, cu consecinţe în echilibrul ecologic. Având în vedere faptul că societatea care deţine microhidrocentrala nu respecta condiţiile impuse de autorizaţia de mediu, adică asigurarea debitului de servitute, fapt care duce la afectarea ecosistemului acvatic şi imposibilitatea migrării peştilor spre amonte (salmonide în perioada de reproducere), comisarii Gărzii de Mediu au aplicat sancţiune contravenţionala în cuantum de 100.000 lei, precum şi asigurarea de urgenţă a debitului de servitute”, au spus reprezentanţii autorităţii.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare