Coronavirus

Update BRAȘOV. Care e situația „dezertărilor” de pe frontul COVID-19 din spitale

 

Dată fiind situația de la Spitalul de Neurologie și Psihiatrie (detalii: COVID-19 BRAȘOV. Demisii în masă la Spitalul de Neurologie și Psihiatrie. Dar și angajări), dar și din alte spitale din țară, precum și faptul că managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase, dr. Ramona Ionescu, și apoi șefa Direcției de Sănătate Publică (DSP), dr. Anca Bertea, și-au dat demisia, am solicitat Prefecturii Brașov și conducerii DSP să răspundă la câteva întrebări: „Câți medici, asistente, personal medical auxiliar și-au dat demisia de la începutul nebuniei cu COVID-19?
Câți sunt în concediu medical?”. 

De la ambele instituții am primit răspunsuri similare: „Noi nu ținem asemenea evidență”; „Vă rugăm să întrebați la spitale, noi nu avem aceste informații, nu sunt angajații instituției noastre”.

Prin urmare am făcut turul unităților spitalicești din municipiul Brașov

Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU)
– 1.800 de angajați, 85% personal medical și personal medical auxiliar;
– 63 de concedii medicale la această oră, inclusiv cele de prenatal. Directorul medical, dr, Călin Mișarcă, spune că ar fi în media obișnuită, după analiza săptămânală, dar 26 erau săptămâna trecută.
– Trei demisii, dar din personalul ce îngrijea cronici.

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii

– 555 de angajați: 54 de medici, 43 de rezidenți, 211 asistenți medicali, 10 cadre personal superior (farmaciști, biologi și psihologi), 81 de infirmiere, 61 de îngrijitoare, 21 de registratori medicali, 9 instructori, TESA – 28, muncitori – 37

– 49 deconcedii medicale pe luna martie. Managerul spitalului, ec. Monica Săbăduși, spune că o persoană poate să aibă mai multe perioada de incapacitate temporară de muncă și că numărul acestora este chiar mai mic decât în alte luni.

Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie

– 180 de angajați: 130 de medici, asistenți și personal auxiliar

– „Sunt doar 2-3 cazuri de concedii medicale, dar nu din rândul medicilor; nu e cazul de demisii; se lucrează în ture de 12/24; avem două pavilioane ocupate cu pacienți”, ne-a declarat managerul spitalului Dr. Dan Moraru.

Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie
– 460 de angajați, dintre care 400 personal medical auxiliar
– nici o demisie
– „Se lucrează în ture săptămânale, pentru a evita infectarea personalului, iar concediile medicale nu sunt mai multe decât în mod obișnuit. Nu vă pot spune exact, dar tot 50.000 de lei, cât e media lunară, avem de plătit pe luna martie pentru cei în incapacitate temporară de muncă”, a precizat dr. Mircea Preda, managerul Maternității Brașov. 

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase
– „Nu avem nici o demisie și nici vreun concediu medical, în afară de doamna fost manager (nota red. – dr. Ramona Ionescu) care după ce și-a dat demisia a intrat în concediu medical”, ne-a spus dr. Ana Godri, detașată de la Spitalul Clinic Județean de Urgență ca manager interimar la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase.

 

Citiți și:

CORONAVIRUS BRAȘOV – ROMÂNIA. Ce se va întâmpla cu demisiile personalului medical?!…


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare