Coronavirus

La ce am ajuns să fim campionii Europei

La ce am ajuns să fim campionii Europei.

Un virusolog român stabilit în SUA trage un semnal de alarmă, anunțând că țara noastră este pe primul loc în Europa și pe 3 în lume în ceea ce privește cazurile de infectare din noul val Covid. Cercetătorul Costel Atanasiu susține că „varianta actuală este foarte contagioasă”, avertizând că vârful valului va fi în luna noiembrie.

La ce am ajuns să fim campionii Europei

„Cei mai vulnerabili sunt cei nevaccinati, în special persoanele în vârstă și cei care sunt imunocompromiși din diferite motive, inclusiv persoanele care au cancer și fac în acest moment chemoterapie. În mod normal, aceste persoane ar trebui să-și facă o doză de vaccin la fiecare 6 luni, dacă nu și mai des. Asta pentru că sistemul lor imunitar produce foarte puțini anticorpi și celule T. Merită să faceți încă o doză de vaccin? Da, cu excepția celor care au avut reacții adverse puternice la celelalte doze, o interdicție pe care, din păcate, n-o văd aplicată în România”, a precizat Costel Atanasiu pentru Adevărul


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button