Turism

Touroperatorii nu-și fac griji cu vacanțele românilor în Austria

Vacanțele românilor în Austria

Acesta este subiectul la ordinea zilei în țară după votul negativ al Austriei în Consiliul JAI – România – în afara Schengen / Reacții. Destui români și-au anulat rezervările făcute pentru o vacanță la schi în Austria – VEZI AICI. Chiar ministrul Turismului, Daniel Cadariu, le-a sugerat românilor să aleagă alte destinații pentru schi.

„E clar că principala țintă a turiștilor români în Austria sunt pârtiile de schi, însă știm cu toții că nu numai în Austria sunt condiții ideale pentru schiat. Sunt astfel de condiții, poate în unele cazuri și mai bune, în Elveția, Italia, Franța, Germania… E de neînțeles atitudinea guvernului austriac (privind aderarea României la Schengen – n.r.) Nu sunt nici argumente tehnice, nici o explicație din punct de vedere a unor interese economice”, a declarat ministrul PSD.

Cei de la Profit.ro au chestionat mai mulți manageri importanți de agenții de turism, dacă sunt afectați de subiectul „Schengen – vacanțele românilor în Austria”.

„Ăstea sunt niște glume proaste”

Iată răspunsurile primite:

Gheorghe Mărginean, Karpaten Tourism: „Românașul nostru care și-a rezervat vacanță nu se duce pentru Schengen. E o prostie. E o chestie de politică. Românul nu se uită dacă este în Schengen sau nu. Nici nu-l interesează pe turistul de rând”.

Alin Burcea, Paralela 45: „Ăstea sunt niște glume proaste. Am văzut că și ministrul Turismului se apucă să bată câmpii, că sugerează turiștilor români să nu mai meargă în Austria și să se ducă în alte locuri la schi. Eu consider că este degradantă o chestie de genul ăsta. Dacă se întâmplă să facă statul român niște proteste – O.K., dar nu ne apucăm noi să declarăm. Și nu cred că e în regulă. Dacă Austria a zis să amânăm, e clar că ne va primi. Ne apucăm să ne certăm cu ei acum, s-ar putea să se supere de tot. Noi n-am văzut nici o mișcare de genul ăsta și nu cred că va face nimeni așa ceva. Nu-și va anula nimeni concediul că nu ne primește acum în Schengen”.

Antonio Nițu, Aerotravel: „Nu am observat nimic de genul ăsta. Nu mă aștept să se întâmple asta, pentru că… nevoile cetățeanului de rând român sunt aceleași. Astfel încât dacă eu personal vreau să mă duc la schi, Austria rămâne o opțiune foarte bună. Nu cred că eu, ca cetățean oarecare, fac un caz prea mare din ce se întâmplă cu acest eveniment. Dacă mă duc în Austria, știu exact ce primesc pentru un pachet la schi“. Cred că marea majoritate a oamenilor din România așa văd. E problema politicienilor”.

Lucia Morariu, Eximtur: „Eu nu am observat retrageri și nici nu mă aștept să fie un val important de retrageri”.

Cosmin Marinof, Dertour: „Fiecare e cu treaba lui. Nu ne așteptăm la așa ceva. Nu s-a întâmplat nimic deocamdată. Oamenii care vor să meargă în vacanță, merg în vacanță”.

CITIȚI ȘI: Ultimele alimentări la benzinăriile OMV

Un afacerist transilvănean îi dă cu flit Austriei

Un lider politic a retras toate produsele austriece din magazinele sale

Comentariul lui Andrei Caramitru, AICI


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Raoke
1 an în urmă

Stiu astia ce stiu. Mioriticii nu stiu ce-i aia mandrie, lupta, ambitie, dorinta de dreptate. Ei sunt o forma vegetativa de organizare a materiei. Daca ar fi fost preocupati de chestiuni serioase nu am fi avut pensii speciale, nu ne-am… Citeşte mai mult »

Back to top button