Politic

Andrei Caramitru a pus lupa pe Austria pe tema Schengen: „Suspiciuni de sabotare a economiei României și de furt generalizat”

Andrei Caramitru a pus lupa pe Austria

Andrei Caramitru crede ca poziția potrivnică a Austriei cu privire la intrarea României în Spațiul Schengen reprezintă un șantaj economic și că e cu atât mai greu de înțeles cu cât profiturile OMV se fac la Petrom, iar cele ale ERSTE – la BCR, pe baza consumatorilor români.

Economist și fost consilier al președintelui USR, Andrei Caramitru a lansat, încă de la finalul săptămânii trecute, o serie de atacuri repetate în social-media la adresa austriecilor și a companiilor OMV și Erste, în contextul în care autoritățile de la Viena se opun aderării României la Spațiul Schengen.

Andrei Caramitru a pus lupa pe Austria

„Să vorbim un pic de OMV PETROM. Și dau și un nume. Și cine trebuie luat la întrebări – Christopher Veit, șeful pe explorare și producție, austriacul cu cel mai important job acolo. Pentru că există suspiciuni de sabotare a economiei României și de furt generalizat”, a scris Andrei Caramitru pe Twitter într-o serie de postări, preluate și de Adevărul – Vezi mai jos:

1) Strategia publică a OMV este de a investi în petrochimie. Însă doar în Austria, nu la Petrom. Cum se explică asta? De ce în Austria care nu produce gaze și nu în România care produce? Nu cumva că să penalizeze România și acționarii minoritari?

2) este adevărat că OMV a șantajat guvernul românesc că NU va exploata gazele din Marea Neagră decât dacă ajung la Viena la Borealis? Cu argumente mincinoase că doar așa poate găși finanțare? Nu ar insamna asta prejudicierea acționarilor minoritari din Ro? Nu e contrar legii?

3) de ce Petrom a tăiat producția de gaze și petrol la jumătate de la privatizare până acum? De ce a tăiat pe gaze MAI MULT decât Romgaz, deși au resurse financiare mai importante? De ce fix înainte de război? Cumva a fost cerut asta de Gazprom?

4) este adevărat că pe zona de trading OMV a redus importurile de diesel pentru românia și Balcani ? Iarăși – nu cumva e la ordinul lui Putin că să creeze criză energetică aici?

5) este adevărat că tot procurement-ul este decis la Viena și nu la Petrom? Ceea ce e contrar legilor de corporate Governance, și ilegal?

6) este adevărat că Petrom a fost forțat să cumpere pe zeci, sute de milioane, «consultanță» de la firme decise în Viena fără nici un proces competitiv? Care nu au făcut după nimic? De ce și unde s-au dus banii?

7) este adevărat că în multe cazuri echipamentele cumpărate de petrom la decizia OMV sunt cumpărate de la intermediari obscuri din offshore-uri la prețuri umflate de 3-5-10 ori? De ce și unde se duc banii?

8) de ce Petrom a angajat rude ale politicienilor vechi și noi de prin România, la salarii mega umflate? Nu cumva că să cumpere protecție?”.

La această oră se dau „lupte grele” la Consiliul JAI de la Bruxelles, după ce Austria și-a anuțat decizia de a bloca accesul României și Bulgariei în Schengen. Germania și Luxemburg amenință Austria cu blocarea accesului Croației în Schengen, în cazul în care austriecii vor bloca România și Bulgaria.

De văzut care va fi deznodământul…


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
3 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
1 an în urmă

[…] Andrei Caramitru a pus lupa pe Austria pe tema Schengen: „Suspiciuni de sabotare a economiei Româ… […]

Raoke
1 an în urmă

Cine mai e si asta? Stim, e unul din gasca plusericoilor devianti care au vrut sa nenoroceasca tara cu restrictii, injectare fortata si alianta cu dusmanii nostri, rachetii, dar… totusi, cine e?

Willy
1 an în urmă

Sluga Raoke putinista, latratoare de propaganda si halitoare de kaka, nu a avut odihna azi. Non stop a latrat. Unde? Aici in brosurica austriaca, pardon putinista. Unde altundeva e tolerat?

Back to top button