Handbal

BRAȘOV. Încă o REACȚIE DURĂ în scandalul apărut după selecția pentru Mondialul de handbal feminin: „Antrenorii ăștia sunt împotriva echipei României. Cum să nu le iei pe Chiper și Târcă? Înseamnă că ești incompetent”

 

Un fost selecționer al Naționalei de handbal feminin a criticat dur selecția făcută de Tomas Ryde și Costică Buceschi pentru Campionatul Mondial din Japonia. Se știe, în lot nu au fost incluse două dintre sportivele de top din Liga Națională, Laura Moisă Chiper și Sorina Târcă.

Pentru gsp.ro, Gheorghe Ionescu a declarat: „Cum să nu le iei pe Chiper și Târcă la echipă? Înseamnă că ești incompetent! Sunt revoltat, domnule! Antrenorii ăștia sunt împotriva echipei României prin selecția făcută! Domnul Ryde nu cunoaște potențialul acestor jucătoare. Cum să nu le chemi pe Chiper și Târcă? Prima e o jucătoare încântătoare. Când eram antrenor la Ploiești, m-am dus personal la Bacău să vorbesc cu ea, să vină la noi. Cu ea și cu Burghel (Neagu). Le-a luat Brașovul. Am urmărit cariera ei, are o aruncare incredibilă din extremă. Asta mică a lui Târcă, la fel. Domnule, e golgeterul campionatului și tu nu o chemi? Dacă aveam trei de Neagu pe inter stânga, tot aș fi luat-o pe Târcă. Pentru evoluția de mâine, de poimâine. Ea e viitorul, are 20 de ani. Fata asta poate fi traumatizată dacă vede scandalul iscat în jurul neconvocării ei. Nici nu știu cum o cheamă pe fata aia pe care a luat-o în locul lui Chiper. Nu am nimic cu ea, dar nu are valoarea lui Chiper. Pe ea a luat-o Buceschi că e de la el de la club. Eu de câte ori m-am uitat la meciurile lor nu mi-a sărit în evidență. Pe Chiper imediat o remarci. Și la inter stânga, domnule, între Neagu, Târcă, Perianu, Bazaliu, le iau pe Neagu și Târcă, fără să stau pe gânduri. Dar mai erau și alte soluții. Puteau lăsa un centru, pe Pristăviță sau pe Zamfirescu, și așa nu o să joace. Cine să răspundă, Ryde? Păi, domnule, el își face bagajul și pleacă. Și pe noi ne lasă cu rușinea, cu necalificarea la Jocurile Olimpice. Ce credeți că-l interesează prea mult? Dar președintele Dedu e vinovat. Îl dă afară ca incompetent o echipă de club și-l ține el la națională. De ce? Uite, se vede la CSM București, de când a plecat el, că lucrurile merg mult mai bine”.

Cu lacrimi în ochi, fostul tehnician a adăugat: „Cancerul la oase avansează. Dar cât timp o să mai trăiesc, vreau să avem rezultate în handbalul ăsta. Că așa mi-am mâncat sănătatea. Îi plătesc avioanele lui Ryde ăsta, face naveta în Suedia, în loc să-l punem pe un român de-al nostru, să antreneze cu sufletul. Anul trecut spuneam că eu le rugam în genunchi pe Ungureanu și Manea să mai joace la națională. La fel aș fi făcut și acum cu Elisei și Curea. Ele sunt cele mai bune pe posturile lor. Prea repede renunțăm la valori”.

Gheorghe Ionescu a tras și un semnal de alarmă pentru viitor: „Dacă federația nu face ceva cu străinele, să impună un număr maxim de jucătoare. o să ne ducem la vale. O să ajungem ca la băieți. Rețineți ce vă spun, eu o să mor, dar ce declar rămâne. Și o să se zică, uite, moșul ăla a avut dreptate”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button