Handbal

De ce a fost Sorina Târcă sărită din schemă?! Explicațiile selecționerului… / Punctul de vedere al președintelui FRH

 

Componența lotului de handbal feminin al României pentru Mondialele din Japonia, programate în perioada 30 noiembrie – 15 noiembrie, a învolburat rău apele în lumea sportului românesc. Mulți, atât specialiști, cât și iubitori de handbal, sunt de părere că atât Sorina Târcă (foto), de la Corona Brașov, cât și Laura Moisă, fostă Chiper (CSM București) trebuiau să facă parte din lotul de 18.

„Spun cu toată tăria, selecția la echipa națională nu este subiect de dezbatere publică, sunt niște decizii luate de oameni care sunt îndrituiți să facă asta. Iar federația, indiferent de lotul care va fi deplasat, girează toate deciziile. Aici nu există negociere, pentru că vorbim despre echipa națională, nu vorbim despre un subiect micuț”, a declarat președintele Alexandru Dedu, într-o conferință de presă.

La rându-i, selecționerul Tomas Ryde a detaliat privind felul în care a decis să alcătuiască lotul pentru „acțiunea Kumamoto”, vitală pentru calificarea formației de handbal feminin a României la Jocurile Olimpice de la Tokyo, programate anul viitor.

„Văzând ce s-a întâmplat la Golden League, în Franța, echipa a fost mai mult sau mai puțin în colaps când Cristina Neagu nu a jucat. Analizând echipa României, lucrurile sunt foarte simple; trebuie să creăm o defensivă puternică, acesta este principalul obiectiv. Iar portarii pe care îi avem sunt foarte compatibili cu o defensivă pe măsură. Strategia noastră a fost, în primul rând, să creăm o apărare puternică, după acest aspect ne-am ghidat când am făcut selecția… Suntem într-o grupă foarte puternică și doar trei vor trece mai departe. Sunt România, Muntenegru, Ungaria și Spania. De asemenea, Kazahstan și Senegal nu trebuie subestimate. Este o grupă foarte grea. Iar dacă ne uităm și la «Champions League», forța fizică este foarte importantă. Ungaria, Muntenegru sunt echipe foarte puternice din punct de vedere fizic… Am fost acum 2 săptămâni la Vâlcea, am observat că Zamfirescu nu joacă foarte mult, dar am văzut-o și în antrenamente, se apără foarte bine. Dacă n-aș fi remarcat-o, nu aș fi chemat-o. Poate juca în mijlocul apărării ca poziție numărul 3, dar și numărul 2. Perianu și Zamfirescu sunt jucătoare cheie pentru apărare”, a subliniat selecționerul.

Despre Sorina Târcă, Ryde a declarat: „Este o bună jucătoare de atac, chiar am văzut-o la Brașov săptămâna trecută. Am însă mai mare nevoie de Bazaliu și Perianu în apărare. Târcă, pe undeva, concurează pe post cu Cristina Neagu. Sorina are nevoie să devină mai puternică, să mai acumuleze experiență internațională. Cu siguranță, va fi o soluție pentru viitor la echipa națională, dar, repet, acum am fost nevoit să mă concentrez pe jocul defensiv și ea a rămas în afara lotului”.

În ceea ce o privește pe Laura Chiper, antrenorul „tricolorelor” a menționat: „Ne-am dorit mai multă viteză pe contraatac și pe repliere. Acesta a fost motivul alegerii lui Seraficeanu. La Laura nu am văzut evoluția pe care o așteptam. Am vorbit cu ea despre condiția ei fizică, am antrenat-o din iulie până de curând. A fost o decizie foarte grea, dar, repet, dacă o jucătoare nu face ce îi spun, nu se poate aștepta să continue această colaborare”.

Acum, rămâne de văzut dacă va avea succes în Japonia cu strategia sa sau…

CITEȘTE ȘI: VESTE NEPLĂCUTĂ pentru Sorina Târcă (Corona Brașov)!!! S-a anunțat lotul pentru Mondiale…

BRAȘOV. ȘOC. Sorina Târcă s-a gândit să renunțe la handbal. Ion Crăciun, reacție după nedreptatea făcută de selecționerul Tomas Ryde

ULUITOR. De ce Sorina Târcă ar fi rămas în afara lotului pentru Mondialele din Japonia?!…

UPDATE. BRAȘOV. Mariana Târcă, RĂSPUNS DUR, după ce fiica ei nu a prins lotul pentru Mondiale: „E ceva la mijloc. S-ar putea ca în momentul în care va fi convocată la echipa națională, să nu mai fie ea disponibilă”

BRAȘOV. Încă o REACȚIE DURĂ în scandalul apărut după selecția pentru Mondialul de handbal feminin: „Antrenorii ăștia sunt împotriva echipei României. Cum să nu le iei pe Chiper și Târcă? Înseamnă că ești incompetent”

RYD(E) și curcile de selecția pentru Mondialul de handbal feminin. Laura Chiper Moisă și Sorina Târcă, umilite de suedezul de pe banca României

CAZUL „SORINA TÂRCĂ”. Președintele FRH, CE ANUNȚ pe Facebook!!!

DE CE?! Sorina Târcă are tot dreptul să știe…

Oare Ryde de noi?!

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button