Sport

BRAŞOV. Mihaela Hogaş, „bronz” la JOT 2016: „Mi-am dorit această medalie. De acum mă voi antrena şi mai mult şi voi face mai multe sacrificii”

 

Patinatoarea de viteză Mihaela Hogaş, pregătită la Corona Braşov de antrenorul Bogdan Stănescu, a reuşit o performanţă incredibilă la Jocurile Olimpice pentru Tineret de la Lillehammer, cucerind medalia de bronz în sprintul pe echipe mixte.

Astăzi, sportiva a prezentat medalia câştigată în Norvegia, iar oficialii clubului braşovean au anunţat că atât Mihaela Hogaş, cât şi antrenorul Bogdan Stănescu vor fi recompensaţi. Rămâne de văzut ce va face statul pentru sportiva care a câştigat distincţia concurând sub culorile României.

„A fost cea mai frumoasă experienţă pentru mine. Sincer, nu mă aşteptam la o asemenea organizare. Mi-am dorit mult o medalie, dar ştiam cât de greu va fi să reuşesc, competiţia fiind dură. Mă bucur că am reuşit. Medalia aceasta mi-a dat încredere şi forţă de muncă. Mai am doi ani de juniorat în care mă voi antrena şi mai mult şi voi face mai multe sacrificii. Jocurile Olimpice din 2018 de la Pyeongchang reprezintă un obiectiv pentru mine. Important este să reuşesc să mă calific, iar apoi să vin acolo în primele locuri. Probele mele preferate sunt cele scurte. Îmi place să dau tot ce pot pe distanţe mici. Mă simt extraordinar. Am ajuns la un nivel mare”.

La rândul său, antrenorul Bogdan Stănescu a punctat: „Am avut competiţii foarte bune înainte de Lillehammer. Mihaela a câştigat un concurs internaţional de juniori la care eu când eram sportiv nu veneam mai sus de locul 8. Ea a urcat pe podium în faţa Germaniei şi Italiei. Ne-a motivat, au fost etape din Cupa Mondială unde a concurat cu sportivi de până la 19 ani şi în care a venit în top 20. La Lillehamer, prima probă nu a ieşit cum ne aşteptam. Acest lucru s-a întâmplat din cauza emoţiilor şi a presiunii. S-a mobilizat şi a reuşit să cucerească această medalie. Mihaela a crescut constant. La primul Campionat Naţional a venit pe locul 28, după doi ani a devenit campioană naţională, iar acum a venit această medalie. Prin muncă şi sacrificii se poate întâmpla orice. Şi Mihaela a făcut multe sacrificii. Ea nu a lipsit o zi de la antrenamente în opt ani. Asta a făcut diferenţa. Pe viitor vrem să facem un plan de pregătire mai elaborat, cu elemente noi, am învăţat multe. Sper că ne vom califica la Jocurile Olimpice. Mai are o secundă şi jumătate pentru a realiza baremul. Poate Comitetul Olimpic ne va susţine mai mult, poate vom avea şi o federaţie adevărată, să ne conducă cineva. Am mai fost noi la Campionate Mondiale şi nu eram înscrişi. Asta nu mai contează. Ce nu ne-a doborât ne-a întărit. O altă problemă e că în ţară nu are rival. Nu concurăm cu sportivii din România, ne luptăm cu străinii, avem clasament bun, este în top 20 mondial la nivelul ei de vârstă. Chiar dacă alţii au atâtea patinoare, metode de refacere şi alte avantaje, noi încercăm să ţinem pasul”.

Din păcate, în România, patinatorii de viteză nu au unde să se pregătească, întrucât nu există un patinoar pentru patinajul viteză. „Ar trebui să se construiască un asemenea patinoar. În primul rând pentru copii. Dacă nu ai o bază mare de sportivi nu am făcut nimic. Noi ne antrenăm pe pistă de shorttrack, ne ajută doar să învăţăm tehnica de alunecare pe turnantă. Din păcate, nici acolo nu avem saltelele de care este nevoie. Le-au luat alţii care nu le folosesc, aşa e în România. Totuşi, sunt două sporturi diferite, iar specific ne putem antrena doar în Germania”, a punctat Bogdan Stănescu.

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare