Sănătate

Tolo.ro: „Bacterii de hazna în dezinfectanții produși de Romchim“. 2 milioane de bacterii în cinci picături!

  • buletin-de-analiza-nr-134.jpg
 

Scandalul dezinfectanţilor diluaţi nu pare să se termine prea curând. În fiecare zi apar noi informaţii scandaloase legate de starea mizeră a sistemului medical românesc.

Bacterii într-un produs care trebuia să omoare… bacteriile

Jurnaliştii Gazetei Sporturilor spun că încă de acum doi ani autorităţile au ştiut faptul că există dezinfectanţi cu probleme. „Dosarul dezinfectanților ar fi putut porni în 2014, când un copil nou născut și un bolnav de cancer au intrat în septicemie pentru că au contactat infecții nosocomiale. După câteva zile, două colege de laborator din spitalul bucureștean Elias au găsit ceva care le-a îngrozit. 2 milioane de bacterii pe mililitru de dezinfectant au fost descoperite din curiozitate profesională! Era aceeași bacterie depistată în sângele pacienților. Ministerul condus atunci de Nicolae Bănicioiu a îngropat subiectul Romchim cu aceleași argumente cu care ministerul condus de Patriciu Achimaș a încercat să acopere dosarul Hexi Pharma“, se arată pe tolo.ro. Jurnaliştii spun că, în 2014, „dezinfectanții plini cu germeni au fost certificați la București, Târgu Mureș, Târgoviște, Arad, Galați și Focșani“.

Pe scurt, pe 30 iulie 2014, Mariana Buzea și Marilena Filipoiu au fost primii doi doctori din România care au descoperit bacterii într-un produs care trebuia să omoare bacteriile, spun jurnaliştii Gazetei Sporturilor.

„Bacteriile contaminaseră mâinile medicilor și, în final, sângele pacienților“

Bacteriile au fost descoperite în probe din săpunul Maxil, produs de Romchim, o fabrică din Târgu Mureș. E vorba de „Serratia marcescens, un germene care se dezvoltă în rahatul uman… 2 milioane de bacterii în cinci picături! “. Analizele ulterioare au arătat că cei doi pacienţi – nou-născutul şi bolnavul de cancer au luat infecţia din spital. „De la săpunul din spital bacteriile circulaseră și contaminaseră mâinile medicilor și, în final, sângele pacienților“, se arată pe tolo.ro.

Ce s-a întâmplat apoi? Previzibil, cazul a fost muşamalizat de Ministerul Sănătăţii, care a minimalizat pericolul, la acea vreme. „Romchim a continuat să producă. Și a și dat în judecată spitalul Elias pentru că a pierdut o licitație în 2015-2016!“, mai spun jurnaliştii.

O statistică oficială arată că în ultimii 5 ani Ministerul Sănătăţii a identificat 57.088 infecţii nosocomiale în spitale. Este vorba doar despre cazurile raportate. E posibil ca în realitate numărul să fie mai mare. Anul trecut au fost înregistrate cele mai multe infecţii nosocomiale din ultimii cinci ani – 12.316, reiese din documentele trimise recent de Ministerul Sănătăţii Parlamentului.

Citiţi şi:

Tolo.ro: „Dezinfectanţi diluaţi pentru Iohannis şi Băsescu“!

SCANDALOS. 57.088 infecţii nosocomiale în spitale, numai în ultimii 5 ani


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare