Sănătate

A crescut numărul brașovenilor bolnavi de Parkinson

A crescut numărul brașovenilor bolnavi de Parkinson

Medicii de familie din județul Brașov au raportat, anul trecut, 389 de cazuri de boală Parkinson, cu 44 mai multe față de anul precedent.

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Brașov a prezentat această statistică astăzi, când este marcată Ziua Mondială a Bolii Parkinson, pentru creșterea gradului de conștientizare a populației cu privire la această afecțiune. Parkinson este a doua boală degenerativă ca frecvență după boala Alzheimer, spun specialiștii.

Poate să afecteze orice persoană, dar ca regulă generală vârsta de debut a bolii este între 40 şi 70 ani, cu un vârf în decada a 6-a de vârstă. De multe ori, pacienții ignoră simptomele specifice bolii și, astfel, diagnosticul este pus cu întârziere.

Boala Parkinson afectează, în special, funcțiile motorii ale organismului. Această boală nu poate fi vindecată, dar medicamentele pot îmbunătăți semnificativ simptomele.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare