Sănătate

Sirop de tuse retras de pe piață din cauza posibilei toxicități

Sirop de tuse retras de pe piață din cauza posibilei toxicități…

Se retrag loturi de sirop de tuse pentru copii, după detectarea unor niveluri ridicate de dietilen glicol. Loturile afectate au fost vândute în Africa de Sud, Eswatini, Rwanda, Kenya, Tanzania şi Nigeria, potrivit Autorității de reglementare în domeniul sănătăţii din Africa de Sud, citate de Reuters.


Retragerea urmează unui raport al autorităţii de reglementare din Nigeria, de miercuri, care a detectat pentru prima dată problema într-un lot de sirop pentru copii Benylin.
Kenya şi Nigeria au emis deja retrageri pentru acelaşi sirop, care este utilizat în tratamentul febrei fânului şi al altor afecţiuni alergice care afectează tractul respirator superior.
Nivelurile ridicate de dietilen glicol din siropul de tuse au fost legate de moartea a zeci de copii în Gambia, Uzbekistan şi Camerun, începând cu 2022.


Kenvue, care deţine acum brandul Benylin după separarea acestuia de Johnson & Johnson anul trecut, a declarat într-un comunicat că îşi desfăşoară propria evaluare şi colaborează cu autorităţile din domeniul sănătăţii pentru a determina un curs de acţiune.
„O revizuire a bazei noastre de date globale de siguranţă pentru perioada dintre lansarea produsului în mai 2021 şi până la 11 aprilie 2024 nu a identificat niciun eveniment advers grav pentru niciun lot de sirop pentru copii Benylin”, se arată în comunicat.
Etilenglicol este un lichid incolor, inodor și cu gust dulce și are o toxicitate ridicată, la ingestie.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare