Sănătate

SCANDALOS. Statul NU verifică în laborator dezinfectanții din spitale!

 

O anchetă jurnalistică arată că statul român nu verifică în laborator dezinfectanții din spitale. Sunt verificate doar avizele şi etichetele. Mai mult, se pare că antisepticele sunt diluate! Concluzia: spitalele din România sunt dezinfectate doar de ochii lumii – cel puţin asta arată ancheta publicată de jurnalistul Cătălin Tolontan. Scandalul a fost făcut public după ce mai multe victime de la Colectiv au murit din cauza infecţiilor intraspitaliceşti.

„Dezinfectante cu o concentrație mult mai scăzută decât cea de pe etichetă“

„Sunt sincer, nu știam că nimeni din statul român nu verifică prin analize de laborator dezinfectanții din spitale! Tocmai de aceea e important că ministerul lansează mâine programul împotriva infecțiilor nosocomiale. De undeva trebuie început”, a spus Ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, la un post TV.

„Ziarul face publice documente interne de la fabrica Hexi Pharma, liderul pieței și firma care are contracte cu peste 300 de spitale din 40 de județe, care arată cum se produc dezinfectante cu o concentrație mult mai scăzută decât cea de pe etichetă.

Sunt exact substanțele remarcate și de DSP.

Contactată, firma nu a negat până la această oră autenticitatea rețetelor de fabricație aflate în posesia ziarului.

„Semnătura pare, într-adevăr, a mea. Dacă am semnat, nu am știut ce am semnat, pentru că eu știu chimie cât dumneavoastră, nu mai mult! Am lansat o anchetă internă”, spune directorul general al Hexi Pharma, care este biochimist.

Aceste biocide sunt folosite pretutindeni în spitale: chirurgii se spală cu ele pe mâini, mesele de operație sunt curățate cu ele, bisturiele sunt sterilizate cu ele și, tot cu ele, se spală orice încăpere, de la saloane la terapie intensivă. Și culmea ironiei: vânzările firmei s-au dublat după drama de la Colectiv “, se arată pe tolo.ro.

Pacienţi ucişi de infecţiile din spitale

O altă anchetă arată că 13 persoane rănite în incendiul din Colectiv ar fi murit din cauza unor infecţii intraspitaliceşti. Ancheta a avut la baza dosarele medicale ale acestor pacienţi. În decembrie 2015, se anunţa oficial că trei dintre răniţii în incendiul din clubul Colectiv care au murit la Spitalul de Arşi au făcut infecţii nosocomiale.

Rudele victimelor din clubul Colectiv susţin că mai multe spitale din România refuză să le elibereze documentele persoanelor decedate, pe motiv că nu le permite legea. „Medicii vor să ascundă faptul că pacienţii erau infectaţi cu bacterii intraspitaliceşti“ – cred multe din rudele celor decedaţi.

Precizăm că infecția nosocomială, sau infecția intraspitalicească, este acea infecție care nu este prezentă sau care nu se află în perioada de incubație în momentul în care pacientul s-a internat în spital. Aceasta se supraadaugă bolii pentru care pacientul s-a internat. Infecțiile nosocomiale pot să fie în legătură cu deficiențe de igienă, sterilizare, manevre sau îngrijiri medicale, spun specialiştii. Infecțiile nosocomiale sunt severe, deoarece sunt implicati germeni de spital multirezistenti la antibiotice și afectează persoane vulnerabile, cu sistemul imunitar slăbit.

 

Citiţi şi:

Colectiv. „Dacă nu ai degete, nu poți să vii lună de lună să arăți că nu ai degete“

COLECTIV. „Cei care au scăpat din foc au fost omorâți de bacteriile care infectează spitalele“

COLECTIV. UPDATE. Trei dintre răniţi au murit din cauza infecţiilor nosocomiale


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare