Lifestyle

[ViDEO] INEDIT în BRAŞOV. O tânără somelier ne vorbeşte despre alegerea unui vin bun şi beneficiile acestuia

  • magdalena-crisan1.jpg
 

În această dimineaţă am avut plăcerea să o cunosc pe Magdalena Crişan, o braşoveancă de 29 de ani, care este somelier independent, practicând această activitate de nouă ani deja.

Se poate spune că este o doamnă a vinului care a deţinut, până de curând, titlul de cel mai tânăr somelier al României.

Astfel, nu am ratat ocazia să-i „smulgem” câteva informaţii din vastele ei cunoştinţe despre vin şi beneficiile acestuia, ştiindu-se că această băutură, consumată cu măsură, este un adevărat medicament pentru organismul nostru. Dar care ar fi acea măsură peste care nu ar trebui să trecem, ne-a dezvăluit expertul Magdalena Crişan: nu mai mult de 300 de ml la femei şi 450 ml la bărbaţi. Zilnic.

Inteligenţi şi tineri

„Vinul are reale beneficii asupra sănătăţii, cum ar fi îmbunătăţirea circulaţiei sangvine şi a funcţiilor inimii. Totodată, vinul este cel care ne oferă un plus de inteligenţă şi este cel care încetineşte procesul îmbătrânirii celulelor, ne oferă o stare de bucurie, iar asta nu din cauza consumului exagerat. Recomandările legate de consum ar fi de una-două unităţi pe zi (o unitate are 150 ml) pentru femei şi de două-trei unităţi pe zi pentru bărbaţi, şase zile din şapte”, a spus experta în vinuri.

Triada primordială din casă

Un lucru mai puţin ştiut, după cum a adăugat somelierul, este că vinul spumant, cel pe care îl bem de regulă în noaptea dintre ani, are efecte grozave atunci când tuşim: „Un pahar de spumant te poate vindeca de tuse, în cazul în care ai o astfel de problemă sâcâitoare. De asemenea, când vorbim de vin, ca aliment, este cel pe care ar trebui să-l avem în casă, pe lângă pâine şi undelemn, face parte din triada alimentelor primordiale pe care ar trebui ca fiecare om să o ia în considerare”.

Doar vinul sec

În privinţa alegerii unui vin bun de sărbători, Magdalena Crişan ne recomandă: „Vin roşu, pentru că se consumă la temperaturi ridicate, de 16-18 grade Celsius. Şi pentru că majoritatea preparatelor pe care le consumăm în această perioadă au un grad mare de grăsimi, recomandat ar fi sortimentele de Fetească neagră şi Cabernet Sauvignon, vinificate în sec. În cazul în care sunt preferate preparatele mai uşoare, de tipu raw-vegane, sunt recomandate sortimentele de vin foarte uşoare, şi anume Merlot şi Pinot Noir. Dacă se preferă vinul alb, recomand Riesling sau chiar o Feteasca Regală românească, pentru că trebuie să încurajăm şi producţia autohtonă”. 

Urmăriţi şi materialul video ataşat!

În ediţia de sâmbătă a cotidianului Transilvania Expres veţi afla mai multe despre vinuri, dar şi despre activitatea plină de entuziasm a acestei tinere somelier. 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare