Expres

Urși relocați și hrăniți din aer, în zona Brașovului

Urși relocați și hrăniți din aer, în zona Brașovului

Un proiect ce prevede relocarea a 60 de exemplare de urs pe o suprafață de circa 60 de hectare îngrădite se va derula cu sprijinul producătorului de utilaje agricole și forestiere IRUM Reghin. Mai exact, urșii vor fi hrăniți din aer, cu ajutorul funicularelor IRUM, relatează forestmania.ro

Compania a răspuns provocării unui administrator al unui areal de protecţie a urşilor din zona Braşov, care va realiza un spaţiu îngrădit de peste 60 hectare în pădure. Aici se doreşte introducerea puilor de urşi orfani sau a exemplarelor care pătrund în zonele populate de oameni şi creează probleme de siguranţă.
Capacitatea parcului va fi de aproximativ 60 exemplare, hrănirea acestora fără contact uman fiind esențială pentru formarea lor și deconectarea de obiceiul de a căuta hrană în zone populate de oameni.

Produsele propriu-zise IRUM au fost dezvoltate astfel încât să cuprindă cărucioare mobile care au capacitate de descărcare comandată, acestea fiind proiectate și atașate pe sistemul de cabluri a funicularului. Este un sistem ce permite hrănirea într-un mediu controlat, de la o distanță de până la 1.000 de metri, a animalelor sălbatice.

Urși relocați și hrăniți din aer | MyTex.ro
Urși relocați și hrăniți din aer, în zona Brașovului 32

Componentele principale ale funicularului sunt grupul funicular (este elementul ce produce puterea necesară transportului), căruciorul distribuitor de hrană și linia de cablu purtătoare, pe care se deplasează căruciorul distribuitor de hrană și care delimitează zona în care hrana se poate distribui. Grupul funicular și stația de încărcare sunt poziționate la periferia parcului, locațiile în care se va livra hrana fiind la sute de metri depărtare de acest loc.
Deja au fost livrate două sisteme de hrănire prin funicular.

„Datorită faptului că avem centrul de cercetare-dezvoltare propriu, putem să avem o anumită flexibilitate în realizarea unor proiecte inedite, strict cu focus pe anumite chestiuni. Pe lângă această oportunitate, avem şi rapiditatea cu care putem răspunde cerinţelor pieţei”, susţine directorul IRUM Reghin, Mircea Oltean.

Centrul de reabilitare a urşilor e amenajat pe o suprafaţă de 61,18 hectare, pe Valea Timişului, în fondul forestier administrat de Regia Pădurilor Kronstadt din Braşov. Aici vor fi aduşi pui de urs, ursoaice cu pui şi masculi maturi, care creează probleme în zonele locuite şi nu mai pot fi relocaţi în libertate, din cauza comportamentului deviant.

Urși relocați și hrăniți din aer | MyTex.ro
Urși relocați și hrăniți din aer, în zona Brașovului 33



Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare