Expres

Cum scad jocurile online stresul?

Citește și află cum reușesc jocurile online să reducă nivelul de stres, anxietatea și
alte probleme ale oamenilor obișnuiți, precum și alte informații utile.

Reușesc jocurile online să ne elibereze de stres?

La nivel global, stresul reprezintă una dintre cauzele majore pentru scăderea calității vieții umane. Peste 33% din populația lumii se confruntă cu un stres extrem, iar 48% dintre oameni au resimțit efectele stresului prin tulburarea somnului. 77% dintre persoanele care se confruntă cu stresul au evidențiat apariția unor probleme de natură fizică, în timp ce pentru 73% dintre aceștia au fost asociate și cu probleme mentale.

De aceea, oamenii caută diferite modalități de relaxare, care să le permită să scape de efectele stresului. Mulți dintre aceștia au ales jocurile online, atât pe cele video, cât și jocurile iGaming. De exemplu, un bonus fără depunere Ice Casino ajută la eliberarea de stres, prin posibilitatea de a îmbina distracția cu șansa câștigului. Nici nu este de mirare că peste 1.6 miliarde de oameni joacă frecvent pe platformele de iGaming, iar 3 miliarde au ales jocurile online de pe diverse site-uri sociale.

Care sunt cauzele stresului la omul modern?

Faptul că stresul este denumit „boala secolului 21” evidențiază impactul negativ a acestei boli asupra întregii omeniri. Omul modern se stresează din foarte multe motive, iar de multe ori, acestea vin sub forma unui pachet de cauze, precum:

  • Lipsa unui loc de muncă;
  • Temeri legate de instabilitatea economică, sanitară și politică;
  • Lipsa banilor;
  • Responsabilitățile familiale;
  • Probleme de sănătate personală sau în rândul membrilor familiei;
  • Calitatea relației cu partenerul de viață sau lipsa unei relații;
  • Temeri legate de siguranța personală.

Iar acestea sunt doar câteva dintre cele mai cunoscute cauze care conduc la apariția bolii secolului 21. Pentru că, de cele mai multe ori, stresul capătă o conotație individuală, manifestările particularizandu-se în funcție de fiecare individ.

Stresul, la rândul său, reprezintă factorul declanșator pentru o serie de boli care ne pot periclita viața. De exemplu, duce la apariția anxietății, a depresiei, a diabetului și a bolilor cardiace.

Cum se manifestă boala omului modern?

Persoanele care se confruntă cu boala acestui secol au remarcat o serie de manifestări care reprezintă semnale de alarmă pentru orice om:

  • Schimbări la nivel de apetit: 21% dintre oameni;
  • Stări intense de iritare și nervozitate: 45% din cazuri;
  • Dureri de cap: 36% dintre oameni;
  • Nivel scăzut al energiei și senzația de neputință: 41% din cazuri;
  • Stări inexplicabile de tristate și depresie: 34% dintre oameni;
  • Lipsa motivației: 38% din cazuri;
  • Senzații de îngrijorare și teamă: 36% dintre oameni;
  • Probleme de natură fizică (dureri de stomac, reflux gastroesofagian indigestie): 26% din cazuri;
  • Senzația de mușchi încordați: 23% dintre oameni.

Ca urmare a acestor manifestări ale bolii și diagnosticarea cu boala secolului 21, persoanelor în cauză li se recomandă diverse tratamente. Printre activitățile recomandate se numără și cât mai multă relaxare (pe lângă mișcare, petrecerea timpului în compania persoanelor dragi și stabilirea priorităților în viață).

Jocurile video și influența pozitivă asupra efectelor negative provocate de stresul din viața cotidiană

Una dintre cele mai relaxante modalități de schimbare a stărilor generate de stres este jocul. Principalul efect asupra stresului este eliberarea dopaminei, hormonul responsabil cu fericirea omului. Jocurile online stimulează eliberarea acestui hormon pentru că:

  1. Ne ajută să ne relaxăm – starea de bine se instalează după câteva minute petrecute în fața dispozitivului de joc (consolă, computer, telefon, tabletă);
  2. Ajută la creșterea nivelului de rezistență împotriva factorilor de stres – atunci când facem parte dintr-o comunitate (un joc multiplayer online) faptul că nu suntem singuri și cooperăm cu alți oameni îmbunătățește rezistența în fața stresului prin creșterea încrederii în forțele proprii și existența suportului din partea comunității;
  3. Reprezintă o modalitate de evadare din cotidian – detașarea psihologică de lumea reală, în care avem probleme, ajută la reducerea nivelului de stres și eliminarea stărilor negative din viața noastră;
  4. Ne permite să obținem recompense – multe jocuri, în special cele din categoria iGaming, vin cu recompense reale pentru cei care joacă. Indiferent de tipul recompenselor, reale sau virtuale, acestea au darul de a crește nivelul de încredere în forțele proprii și de a reduce semnificativ stresul;
  5. Ajută la dobândirea sau consolidarea abilităților – jocurile ne permit să învățăm să ne organizăm mai bine, să fim mai atenți la detalii, să analizăm, să devenim răbdători sau ne oferă soluții pentru a deveni mai buni în viața reală, ceea ce va conduce la diminuarea efectelor negative ale stresului asupra stării noastre mentale;
  6. Ne învață să ne exprimăm în mod creativ – este cazul jocurilor online din categoria Minecraft sau a celor de construcție, care ne oferă posibilitatea de a ne explora creativitatea.

Persoanele care au ales jocurile online pentru a se relaxa au remarcat faptul că intră într-o stare similară meditației, în care își concentrează atenția asupra unui obiectiv (cel stabilit de joc). Orice altceva nu mai contează, așa că, în timpul jocului, stresul dispare complet.

Acest lucru înseamnă că ar trebui să ne jucăm tot timpul pentru a scăpa de stres? Sesiunile de joc trebuie limitate pentru a nu crea dependență, ceea ce ar conduce la o extindere a stării de stres. De aceea, joacă maxim 1-2 ore pe zi, în reprize de 30 de minute, pentru a te bucura de joc și pentru a te elibera de stres pentru restul zilei!

P


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare