Expres

Ceaiul de scorțișoară are efecte uimitoare

Ceaiul de scorțișoară are efecte uimitoare
Ceaiul de scorțișoară aduce o serie de beneficii datorită profilului său nutritiv, care include potasiu, calciu, fier, proteine, grăsimi, fibre și alți carbohidrați. Este apreciat nu doar pentru aroma sa, care poate îmbunătăți diverse preparate, ci și pentru capacitatea sa de a înlocui aditivi precum grăsimi, zahărul și sarea în mâncăruri.

În ciuda numeroaselor sale beneficii, consumul excesiv de scorțișoară poate duce la probleme serioase, inclusiv leziuni hepatice sau chiar cancer, datorită prezenței cumarinei, o substanță chimică naturală. Se recomandă moderarea consumului la maximum o linguriță pe zi.
Beneficiile ceaiului de scorțișoară includ:

  1. Îmbunătățirea sănătății pielii: Stimularea producției de colagen, esențială pentru elasticitatea și hidratarea pielii, ajutând astfel la menținerea unei piele netede și ferme.
  2. Suport pentru sănătatea inimii: Scorțișoara poate reduce inflamația, tensiunea arterială și nivelurile de colesterol rău (LDL), ajutând la eliminarea excesului de colesterol din vasele de sânge.
  3. Combaterea inflamației cronice: Consumul de ceai de scorțișoară poate scădea markerii inflamației, reducând riscul de boli precum cancerul, diabetul și afecțiunile cardiace.
  4. Controlul greutății: Scorțișoara poate ajuta la reducerea grăsimii abdominale, promovând o greutate sănătoasă prin consumul regulat și evitarea excesului.
  5. Ameliorarea simptomelor menstruale: Ceaiul poate reduce sângerările excesive, durerile, greața și vărsăturile asociate cu menstruația.
  6. Echilibrarea nivelurilor de zahăr din sânge: Potrivit pentru persoanele cu diabet de tip 2, ceaiul de scorțișoară poate ajuta la scăderea nivelurilor de glucoză și lipide serice în sânge.

Prin urmare, ceaiul de scorțișoară nu este doar plăcut la gust, ci și o alegere sănătoasă pentru a sprijini diverse funcții ale corpului, cu condiția ca acesta să fie consumat cu moderație.

Sursa Sfatul medicului


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button