Expres

Cum alegi mulineta pentru pescuit la crap potrivită pentru tine?

 

Pescuitul este considerat de mulți doar un simplu hobby. Pentru pasionați, însă, pescuitul este o adevărată artă. Iar orice artist are nevoie de resurse și instrumente potrivite, pentru a putea obține cele mai bune rezultate. Varianta pescuitului staționar este, în continuare, cea mai populară, grație accesibilității sale. 

Dar chiar și un pescar amator are nevoie de scule de calitate, pentru a se putea lăuda cu o pradă impresionantă. În acest sens, pescuitul la crap necesită o atenție deosebită, mai ales când vine vorba de alegerea mulinetei. Află din acest articol de ce anume treubie să ții cont, pentru a fi sigur ca utilizezi cea mai buna mulinetă pentru stilul tău. 

Așa găsești mulineta ideală pentru pescuit la crap

Sunt și alte instrumente care te ajută să fii mai eficient la pescuit, însă mulineta joacă un rol esențial din multe puncte de vedere. Mulineta îți oferă dexteritate și rapiditate în mișcări. Ea poate face diferența dintre o pradă capturată și una ratată la limită. Tocmai de aceea, trebuie să ții cont de câteva repere foarte importante, atunci când o alegi. Iată care sunt cele mai importante:

  1. Dimensiunea tamburului – în funcție de aceasta variază și lungimea firului stocat. Când pescuiești la crap, este de preferat să ai acces la cel puțin 250 de metri de fir. Trebuie să știi că pescuitul la crap expune firul acțiunii intense a razelor ultraviolete. De aceea, firul se înlocuiește foarte des și este nevoie să ai o cantitate suficientă la dispoziție în orice moment este necesară această schimbare. 

În plus, când pescuiești staționar la crap, efectuezi lansări la distanțe mari, așa că firul trebuie oricum să aibă o lungime generoasă. Cu mulinete crap de la FishingMall, obții un tambur generos, care te poate scoate deseori din încurcătură. Poți alege inclusiv mulinete al căror tambur are o capacitate de peste 400 de metri. 

  1. Rezistența la factorii de mediu – așa cum firul este vulnerabil la acțiunea razelor UV, și mulineta în sine este pusă în pericol de anumite elemente din mediul în care pescuiești. Printre cele mai importante este apa sărată. Pescuitul la crap, pe distanță, se face în aper sărate. Conținutul acestora poate să determine coroziunea intensă pe termen lung. Trebuie să alegi o mulinetă produsă din materiale care să o protejeze în fața acestui tip de amenințare. 

De regulă, mulinetele reprezintă investiții importante, din punct de vedere financiar. Trebuie să alegi cu grijă instrumentul pe care îl folosești, în așa fel încât să ai garanția că te vei bucura de el pentru o perioadă cât mai lungă de timp. 

  1. Greutatea mulinetei – nu există o greutate optimă, din oficiu, însă este foarte important ca mulineta să fie în echilibru cu lanseta pe care o folosești. Dacă este vorba despre o mulinetă grea și o lansetă ușoară, lansările vor fi dificile, iar sensibilitatea lansetei la mușcare va avea de suferit. 

Trebuie să verifici compatibilitatea mulinetei cu lanseta pe care o folosești. Poți face acest lucru montând mulineta, în primă fază. Ulterior, trebuie să prinzi bățul de suprafața aflată imediat anterior mulinetei. Dacă observi că acesta este bine echilibrat și nu trage într-o parte, atunci mulineta este potrivită, din punct de vedere al greutății. 

Așadar, alegerea mulinetei este un proces important, pe care îl poți simplifica dacă te orientezi în funcție de cele mai importante caracteristici ale acestei piese. Achiziționează accesorii pentru pescuit de la comercianți de top și bucură-te de sesiuni de succes și prăzi cu adevărat remarcabile. 

Sursa foto: Pixabay.com

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare