Expres

Spitalul Rupea, singurul pe o rază de 50 de km, va fi modernizat și dotat

Spitalul Rupea, singurul pe o rază de 50 de km, va fi modernizat și dotat

Spitalul Orășenesc Rupea va intra într-un amplu proces de reparații capitale, modernizare și dotare.

Anunțul a fost făcut de Adrian Veștea, care, în calitate de ministru al Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, a inițiat hotărârea de guvern prin care au fost aprobați indicatorii tehnico-economici pentru modernizarea și dotarea Spitalului Orășenesc Rupea.
Obiectivul de investiții „Reparație capitală, modernizare și dotare Spitalul Orășenesc Rupea, județul Brașov” va fi realizat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin Compania Națională de Investiții.
„Această unitate sanitară, construită în urmă cu aproximativ 50 de ani, va fi supusă unui amplu proces de modernizare și dotată cu aparatură și echipamente sanitare la standarde actuale, inclusiv primul computer tomograf din istoria spitalului”, a precizat Veștea.

Spitalul oferă 80 de paturi de spitalizare continuă și 5 paturi de spitalizare de zi și servește aproximativ 35.000 de locuitori din orașul Rupea și din localitățile rurale învecinate, fiind singurul spital într-o rază de 50 de kilometri. Anual, sunt tratate aproximativ 2.500 – 3.000 de cazuri. Ambulatoriul are în prezent doar 4 specialități (chirurgie, ginecologie, pediatrie și interne), fiind necesare și secții de cardiologie, ORL, oftalmologie, neurologie, diabetologie și medicina muncii.

Prin proiect, clasa de risc seismic va fi îmbunătățită substanțial, infrastructura medicală va fi dezvoltată prin dotarea cu echipamente și mobilier medical, iar clădirea va fi extinsă pentru a îmbunătăți accesibilitatea și fluxurile funcționale.

Valoarea investiției este de 101.872.000 lei, din care 97.104.000 lei sunt fonduri asigurate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, iar 4.768.000 lei reprezintă cofinanțarea de la bugetul local al orașului Rupea.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button