Expres

BRAȘOV. Eroii comunității sunt așteptați să se înscrie în cursă

 

După ce au fost selectate proiecte și cauzele nobile, acum a venit rândul „eroilor fără capă și spadă” să se înscrie pentru a participa la Cursa cu Obstacole a Comunităţii din cadrul celei de-a doua ediţii „Braşov Heroes” care va avea loc pe 18 octombrie 2015

Fundaţia Comunitară Braşov, în colaborare cu Primăria Municipiului Braşov şi Carpathian MTB Trails, îi invită pe cei care îndrăgesc mişcarea şi care doresc, prin sport,să susţină o cauză a comunităţii, să se înscrie la cea de-a doua ediţie „Braşov Heroes” – o cursă cu obstacole unde oricine poate susţine prin taxa de alergare sau printr-o donaţie una dintre cele 14 cauze. Prima ediţie Braşov Heroes a reuşit să aducă împreună 13 organizaţii locale, 320 de alergători, 150 de donatori, 10 companii partenere care au strâns împreună 45.000 de lei pentru desfăşurare unor proiecte de educaţie, cultură, mediu şi social.

Tot în Zona de Agrement a Lacului Noua

La fel ca şi anul trecut, organizatorii vor amenaja în Zona de Agrement a Lacului Noua două trasee de 4 şi 7 km cu obstacole pe care eroii trebuie să le depăşească. În competiţie se pot înscrie alergători individuali, echipe de până la 5 membri şi familii, cursa fiind adresată atât amatorilor de mişcare, cât şi profesioniştilor şi semi-profesioniştilor. Până în 18 septembrie, alergătorii beneficiază de cea mai mică taxă de înscriere, de 50 lei pentru cursa scurtă şi 60 de lei pentru cursa lungă. Fiind mai mult decât o cursă cu obstacole,Braşov Heroes îşi propune să atragă fonduri pentru diverse cauze din comunitate. In urma apelului lansat de Fundaţia Comunitară Braşov în data de 15 august, mai multe organizaţii locale şi grupuri informale s-au înscris cu proiecte, fiind selectate 14 cauze care vor intra în acest an în cursa strângerii de fonduri. Cei care doresc să alerge aleg mai întâi cauza pentru care se implică, iar apoi se înscriu. În acest fel, 50% din taxa lor de participare va merge către cauza pe care o susţin. În plus, îşi pot mobiliza colegii şi prietenii să doneze şi ei către proiectul ales. Cei care nu doresc să-şi încerce puterile de alergători, dar vor să se implice, pot susţine printr-o donaţie alergătorul preferat sau pot dona direct pentru cauzele înscrise. Banii astfel colectaţi sunt oferiţi, sub formă de finanţare, fiecărei organizaţii care a reuşit să adune fondurile prin implicarea comunităţii.

Cele 14 cauze pentru care alergătorii şi donatorii vor strânge fonduri la această ediţie Brasov Heroes sunt:

1. Asociaţia pentru Pitici – care propune creare unui spaţiu „empatic” într-un parc public în care copiii pot produce muzică, pot grădinări sau pot face experimente ştiinţifice.
2. Asociaţia Community Aid Network participă cu un proiect în care tehnologia îi ajută pe copiii din Săcele să înţeleagă şi să trăiască acceptarea, egalitatea şi integrarea socială.
  3. Asociaţia Dicta strînge bani pentru crearea unui loc de recreere şi joacă pentru copiii cu cerinţe speciale din Centrul de Educaţie Incluzivă Braşov.
4. Asociaţia pentru Parteneriat Comunitar Braşov urmăreşte să trateze problemele dentare a 10 copii din regiunea de munte a localităţii Holbav, care nu au acces la apă curentă,canalizare şi electricitate.
5. Fundaţia „Casa Mea” Prejmer are în îngrijire şapte copii lipsiţi de ocrotirea familiei,pentru care doreşte să amenajeze un atelier de creaţie care să le dezvolte abilităţi practice, precum croitorie, pictură pe ceramică şi muzică.
6. Asociaţia Elan propune un proiect de educaţie alternativă prin Şcoala Democratică, în care curiozitatea naturală a copiilor este încurajată, iar ritmul de învăţare şi dezvoltare al fiecăruia este respectat.
7. Fundaţia Rafael doreşte să valorifice potenţialul de dezvoltare al copiilor cu dizabilităţi uşoare, severe şi multiple prin crearea unui spaţiu cu mobilier special, jucării adaptate şi intrumente speciale de stimulare fizică şi cognitivă.
8. KunSTadt oferă publicului braşovean noi formate de dezvoltare personală şi artistică prin intermediul dansului contemporan, arta secolului XXI.
9. Asociaţia „Copiii de Cristal” are ca obiectiv formarea şi dezvoltarea deprinderilor emoţionale şi cognitive ale celor 50 de copii şi tineri beneficiari ai programului ARTA, prin metode art-terapeutice.
10. Asociaţia Atelier Săcelean îşi propune să dezvolte iniţiative de educaţie non-formală pentru copii proveniţi din medii dezavantajate: arts and crafts, dezvoltare personală,comunicare, leadership, vânzări, antreprenoriat.
11. Centrul de jocuri Mirakolix aduce împreună în tabăra FestCamp tineri din diferite medii culturale şi sociale, care prin voluntariat şi implicare activă în comunitate vor realiza o parte importantă a elementelor ce vor fi folosite în cadrul festivalului „Ceva de Vară”, ediţia a 3-a.
12. Şcoala Gimnazială Nr. 5 Săcele, printr-un grup de profesori entuziaşti, duce mai departe educaţia pentru sănătate a elevilor săi proveniţi din familii aflate sub limita sărăciei, prin renovarea şi utilarea grupului sanitar al şcolii.
13. Darul Auzului are ca scop descoperirea timpurie a unor deficienţe de auz la copiii din creşele braşovene şi consilierea, respectiv îndrumarea părinţilor pentru buna dezvoltare şi incluziune socială a micuţilor.
14. Asociaţia Happy Moms răspunde prin Festivalul „A fost odată…” nevoii de frumos şi cunoaştere culturală şi practică a copiilor care au condiţie socială modestă.
Mai multe detalii despre cauze, competiţie şi înscriere se găsesc pe site-ul evenimentului: http://brasovheroes.fundatiacomunitarabrasov.ro/


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare