Expres

BRAȘOV. Elevii protestează astăzi față de interzicerea telefoanelor mobile

  • Cosmin Albert_246546.JPG
 

Citiți și:

BRAȘOV. Protest eșuat. Elevii nu sunt deranjați de interzicerea telefoanelor mobile la ore

„Toţi elevii din Braşov sunt chemaţi să îşi apere drepturile şi să îşi exprime dezaprobarea faţă de ordinul prin care aceştia nu vor mai avea dreptul să poarte telefonul mobil asupra lor în timpul orelor de curs, astfel acestea trebuind să fie confiscate de şapte ori pe zi (nota red. – la începutul fiecărei ore de curs)”. Acesta este îndemnul cu care începe descrierea evenimentului creat pe Facebook și intitulat „Protestul elevilor”.  Inițiatorul este Cosmin Albert, elev brașovean, care are însă cont de politician pe rețeaua de socializare, fotografia de copertă înfățișându-l la tribuna Camerei Deputaților (foto 2) . „Protestul Elevilor” urmează să aibă loc astăzi, de la ora 16.15, cu pornire din faţa Prefecturii, către Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ), unde vor aprinde luminile telefoanelor. Cosmin Albert a precizat că manifestanţii vor începe să se strângă de la ora 14.00 și sunt aceștia sunt așteptați cu pancarte, steaguri şi telefoane.

„Acestea sunt doar câteva motive pentru care nu suntem de acord cu decizia ministrului:

1. Apeluri importante – Un părinte trebuie să poată da mereu de copilul lui, în special atunci când se întâmplă ceva grav.

2. Să notăm – Tehnologia este un avantaj. Telefoanele sunt folosite la ore pentru a memora teste în calendar, nota subiecte interesante menţionate de profesori şi servesc drept ajutor de învăţare.

3. Cazuri urgente – Să spunem că are loc un cutremur sau incendiu. Nişte elevi şi-ar putea pune vieţile în pericol încercând îşi recupereze aceste bunuri, iar pe cele distruse cine le plăteşte?

4. Furarea, pierderea sau stricarea – Nu trebuie să uităm că celularele s-ar putea deteriora în urma unor accidente, iar nu toate persoanele sunt de încredere şi se pot fura cu uşurinţă.

5. Dublu standard – Dacă elevii trebuie să renunţe la telefoane, de ce să nu o facă si profesorii? Cadrele didactice sunt puse într-o lumină proastă deoarece devin modelele unor şefi cărora nu li se aplică regulile, pe când ele ar trebui să fie nişte exemple bune de urmat.

6. Viaţa reală – Se pune dese ori problema faptului că şcoala nu îi pregăteşte pe copii pentru adevărata piată a muncii. La aproape orice loc de muncă angajaţii folosesc celularele pentru a îşi uşura munca şi a fi mai productivi.

7.Filmări – Un fel de Legile Justiţiei în educaţie. Mulţi dascăli abuzivi au fost prinşi datorită telefoanelor, dacă îi lăsăm pe copii fără ele acestea se vor înmulţi.

Bonus: Domnul Liviu Marian Pop nu a consultat pe nimeni când a luat această hotărâre. Părinţi, profesori, elevi, nimeni nu a fost întrebat dacă doreşte această schimbare. Acest protest paşnic, legal şi civilizat nu are de a face cu persoana ministrului Educaţiei, ci doar cu dispoziţia semnată de domnia lui: «Pe durata orelor de curs telefoanele mobile se păstrează în locuri special amenajate din sala de clasă, setate astfel încât să nu deranjeze procesul educativ»”, se mai arată în descrierea evenimentului.
Cu toate acestea, protestul are drept haștag #stoppop.

Cosmin Albert mai explică pe pagina sa că protestul  are mai multe obiective decât dreptul de a folosi telefoanele mobile, fiind „pentru o educație mai bună”:Vreau să le mulţumesc tuturor celor care şi-au manifestat interesul pentru acest protest, datorită vouă peste 17.000 de oameni au aflat de cauza noastră.  Cred în noi, cred în drepturile noastre şi cred că e loc de mai bine în învăţământ. De asta am iniţiat acest eveniment, nu este vorba neapărat de telefoane, doar că ele sunt cele care au umplut paharul.
Ministerul ar trebui să se concentreze pe probleme reale ale învătământului:
-România are cele mai multe mame adolescente
-Curţile şcolilor sunt închise pentru copii care vor să se joace
-43,7% elevi trăiesc aproape de sărăciei
-Fetele nu au tampoane asigurate de Şcoală
-Cel mai mic procentaj alocat educaţiei din Uniunea Europeană
-Profesorii români, cel mai prost plătiţi din UE
-Locul 3 la abandon şcolar în Uniune
-Şcoli neavizate de ISU sau cu toaleta în curte
-Elevii se simt singuri
-Peste 28% de elevi nu se simt în siguranţă”


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare