Expres

Airbus lansează un aparat experimental

Airbus lansează un aparat experimental

Airbus Helicopters a prezentat miercuri un aparat experimental – jumătate avion, jumătate elicopter – în căutarea vitezei, în condiţiile înteţirii concurenţei pentru definirea viitoarelor giravioane, transmite Reuters, potrivit Agerpres.
The Racer este un model demonstrativ unic dotat ce combină tradiţionalele pale de rotor cu două elice orientate în faţă, în încercarea de a combina stabilitatea şi viteza, scurtând timpul de răspuns la misiunile critice, cum ar fi cele de căutare şi salvare.

Există misiuni unde cel mai rapid posibil acces în zonă este vital. Deseori vorbim despre ‘ora de aur”, a explicat pentru Reuters şeful Airbus Helicopters, Bruno Even, referindu-se la fereastra de timp considerată cea mai critică atunci când oamenii au urgent nevoie de îngrijire medicală.
Modelul Airbus Helicopters era programat să zboare la baza Marignane de lângă Marsilia (Franţa), în faţa a 150 de lideri din industrie, politicieni şi oficiali UE, care sprijină proiectul prin iniţiativa Clean Sky 2.
Demonstraţia vine la câteva luni după ce grupul italian Leonardo şi compania americană Bell au convenit să coopereze pentru îmbunătăţirea tehnologiei rotor basculant (tilt-rotor).

Compania Airbus are o fabrică la Ghimbav, unde execută lucrări de reparații pentru elicoptere.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare