Educaţie

Update BRAȘOV – BACALAUREAT 2019. Totul despre examene, subiecte, note, contestații!!!…

 
 

Update BAC 2019. Cele patru tipuri de subiecte și baremele de notare la matematică

Update BAC 2019. Ceaușescu, Uniunea Sovietică, Revoluția pașoptistă și Evul Mediu

Update BAC 2019. Baremul de notare la istorie

Update BAC 2019. Subiecte dificile la matematică! Nici istoria nu a fost ușor de tratat

Update BAC 2019. 58 de brașoveni vor diplomă bilingvă, așa că au susținut o probă specială

BAC 2019. Examen doar pentru 10% dintre candidați

Update BAC 2019. Baremul de evaluare și de notare la română – profil umanist și pedagogic 

Update BAC 2019. Subiectul complet la română – profil umanist și pedagogic

Update BAC 2019. Cum se punctează răspunsurile corecte la română – real și tehnologic

Update BAC 2019. Subiectul complet la română – real și tehnologic

 

Update BAC 2019. Ce a picat la română. Subiect „necomestibil”!

Update: Cum arată subiectele de mâine și cum se punctează

Aveți mai jos subiectele și baremele la proba de Limba și literatura română pe care au susținut-o, acum mai bine de o lună, candidații la sesiunea specială a Bacalaureatului, organizată pentru olimpicii și participanții la concursurile sportive și artistice internaționale care se desfășoară în această perioadă.

BAC 2019. Subiectele la română – real și tehnologic. Mai ușoare decât cele de la simulare

BAC 2019. Cum se punctează răspunsurile corecte la română – real și tehnologic

BAC 2019. Subiectele la română – uman și pedagogic

BAC 2019. Baremul la română – profil umanist și pedagogic

…………………………………………………………………………………………………………

După o pauză de aproape trei săptămâni de la probele de competențe, examenele scrise ale examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2019, încep luni, 1 iulie, cu testul de Limba şi literatura română – proba E)a).

Marţi, 2 iulie, se va desfăşura proba la Limba şi literatura maternă – E)b) – maghiară, germană, sârbă, croată, slovacă, turcă, ucraineană și italiană.

Miercuri, 3 iulie, va avea loc proba obligatorie a profilului – E)c).

Ultima probă scrisă din această sesiune, proba la alegere a profilului şi specializării – E)d), este programată joi, 4 iulie.

Afişarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 8 iulie (ora 12.00). Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 12.00-16.00.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în 13 iulie.

Pentru susţinerea probelor scrise s-au înscris, la nivel național, 136.087 de candidaţi din toate promoţiile.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Braşov, în județul nostru, în examen sunt înscrişi aproape 3.000 de candidaţi, atât din promoţia curentă, cât şi din serii anterioare de absolvenţi.

„Avem şi cinci solicitări pentru susţinerea examenului de cinci absolvenţi cu cerinţe educaţionale speciale. În aceste cazuri, vor fi desemnaţi profesori, alţii decât disciplina pentru care se susţine proba, pentru a-l ajuta pe candidat, în funcţie de dizabilitate. Am estimat participarea a 3.000 de candidați, din seria curentă și seriile precedente, pentru care ne-am organizat în centre de examen, am stabilit detaliile împreună cu partenerii noștri, de la Poliția Locală și de la Jandarmerie, sperăm ca lucrurile să decurgă bine, să nu avem candidați eliminați și cât mai mulți promovați”, a declarat prof. Ariana Bucur, inspector şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Braşov.

Pentru probele scrise au fost constituite opt centre de examen. Şapte dintre aceste centre sunt în municipiul Braşov, iar unul este în Făgăraş, la Şcoala Gimnazială „Ovid Densuşianu”. În municipiu, candidaţii vor susţine examenul în Liceul „Andrei Mureşanu”, colegiile naţionale „Andrei Şaguna”, „Dr. Ioan Meşotă”, „Nicolae Titulescu”, Colegiul Tehnic „Mircea Cristea”, Colegiul Economic „Andrei Bârseanu” şi Colegiul de Ştiinţe ale Naturii „Emil Racoviţă”. De asemenea, pentru candidaţii de la specializarea tehnician în prelucrarea lemnului a mai fost stabilită o subcomisie la Liceul „Şt. O. Iosif”, din Rupea.

Telefonul din buzunar vă pune pe tușă până în toamna 2020

Accesul candidaţilor în centrele de examen la probele scrise se face în intervalul 7.30 – 8.30 pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie. Timpul destinat redactării unei lucrări scrise este de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat.

Pentru rezolvarea subiectelor, candidaţii vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor vor utiliza numai creion negru. Pentru probele scrise la Matematică şi Geografie, candidaţii pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise, mijloacele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită în sala de examen. Toate sălile de examen au în dotare camere funcţionale de supraveghere video şi audio.

Nu este permis accesul cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare.

În acelaşi timp, candidaţilor le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul. Cei surprinşi în aceste situaţii vor fi eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceştia ori de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane şi indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise. 

Drept consecinţă, nu vor mai putea participa la probele următoare şi vor fi lipsiţi de posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale. De asemenea, aceşti candidaţi nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului.

Cel puțin 5 la fiecare examen, media minimă 6

Ministerul Educației Naționale pune la dispoziția celor interesați linia TELVERDE 0800801100 pentru sesizarea eventualelor disfuncționalități pe durata probelor scrise. Numărul va fi disponibil în perioada 1-4 iulie, între orele 8.00 și 16.00.

Pentru a fi declarat promovat, absolventul de liceu trebuie să susţină toate probele, să ia minim 5 la fiecare dintre acestea, dar media generală a examenului trebuie să fie minim 6. În conformitate cu prevederile metodologice, aplicate începând cu anul 2017, în urma evaluării lucrărilor contestate „nota iniţială se poate modifica, după caz, prin creştere sau descreştere, prin nota acordată la contestaţii”. Cu alte cuvinte, nota comisiei de contestaţii este finală, întrucât nu se mai aplică regula celor 0,5 puncte diferenţă între nota de la evaluarea iniţială şi cea de la contestaţii.

Citiți și:

BRAȘOV. Telefonul le-a amânat Bacalaureatul până în toamna 2020


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare