Educaţie

ERASMUS +. „Pregătire de calitate pentru un viitor mai bun” – Colegiul Tehnic „Mircea Cristea” Braşov

  • erasmus_2.jpg
 

Colegiul Tehnic „Mircea Cristea” a început implementarea proiectul de mobilitate în domeniul formării profesionale Erasmus +, 2017-1-RO01-KA102-036543, în octombrie 2017 și se va finaliza în 31 octombrie 2018.

Acest proiect răspunde nevoilor de dezvoltare ale școlii, propuse prin Planul de Acțiune, respectiv realizarea transferului de practici inovative în formarea profesională prin elevii și profesorii implicați, ei vor implementa bunele practici dobândite în aceaste mobilități.

Activitățile de mobilitate s-au desfășurat în Centrul de formare din Cottbus – Germania (Kompetenzzentrum für Nachhaltiges Bauen – Cottbus, www.bfw-bb.de) în două etape și au participat 54 de elevi și 5 profesori ai Colegiului Tehnic „Mircea Cristea”:

– În perioada 16-27 aprilie 2018 au participat 27 de elevi, de la profilurile Resurse Naturale și Protecția Mediului – Tehnician ecolog pentru protecția calității mediului (12 elevi de la clasa a XI-a A), respectiv vocațional, domeniul Arhitectură, arte ambientale și design – Tehnician desenator în arhitectură și design, și trei cadre didactice.

– În perioada 4-15 iunie 2018 și au participat 27 de elevi, domeniul Media – Tehnician producție film (7 elevi din clasa a XI-a, 8 elevi din clasa a X-a), respectiv domeniul Construcții, instalații și lucrări publice (12 elevi din clasa a X-a) și trei cadre didactice.

Elevii de la profilul Protecția Mediului au reușit să își completeze și să își cimenteze noțiunile teoretice dobândite anterior și, în același timp, au avut ocazia să vadă și să analizeze un alt nivel al tehnologiei actuale pe partea de tratare a apelor uzate, de reintroducere a unor terenuri în circuitul natural după o lungă exploatare, au lucrat cu aparatură modernă, au descifrat modul lucru din laboratoarele moderne ale Universității din Cottbus, Germania.

Elevii clasei de desenatori în arhitectură și design au parcurs pas cu pas etapele de realizare a unui proiect de arhitectură pentru clădiri de locuit: realizarea planurilor clădirilor, mobilarea încăperilor, proiectarea fațadelor și a secțiunilor clădirilor. Toate aceste activități au fost realizate cu ajutorul unui soft de specialitate – Autocad Revit. Pentru asigurarea calității activităților de predare, gazda noastră, Centrul de formare a competențelor din Cottbus, ne-a pus la dispoziție echipamentele și softurile necesare, astfel ca elevii să-și imbunătățească competențele pentru acest domeniu.

Pentru elevii de la profilul Media – Tehnician producție film, modulul CDL „Realizarea produselor media”, activitățile s-au defășurat în centrul de formare, dar și în timpul liber. În timpul vizitelor, și-au pregătit fotografiile pentru a duce la bun sfârșit activitățile stabilite prin acordul de formare. Ei au învățat să proiecteze materiale specifice de promovare media – afișe, flyere și roll-upuri cu ajutorul programului Adobe InDesign.

În cadrul modulului de instruire practică CDL – „Clădiri cu un consum redus de energie”- elevii clasei a X-a de la domeniul Construcții, instalații și lucrări publice au dobândit cunoștințe, aptitudini și competențe pentru verificarea etanșeității clădirilor, folosirea camerei cu termoviziune la clădiri, execuția zidăriei și a componentelor de termo și hidroizolație în baza unui plan cu detalii de execuție primit.

Această experiență le-a dat șansa elevilor participanți la proiect să-și cunoască mai bine punctele tari și slăbiciunile, să își dorească să-și continue activitatea în domeniile pe care le-au ales.

Pe parcursul celor două săptămâni, elevii au îmbinat orele de practică cu vizitele culturale în diferite orașe, locuri istorice din Germania – landul Brandenburg: Cottbus, Berlin și Postdam.

Evaluarea și validarea competențelor dobândite de către participanți s-a realizat de către o comisie mixtă de evaluare, formată din tutori, reprezentanți ai centrului de formare și profesori însoțitori.

Fiecare elev a primit la finalul stagiului, în urma evaluării, un certificat de participare la stagiu din partea Kompetenzzentrum für Nachhaltiges Bauen – Cottbus și Certificatele Europass emise de către Colegiul Tehnic „Mircea Cristea” Brașov și  validate de către partener.

Proiectul va contribui la transparența recunoașterii calificărilor și competențelor dobândite de elevi prin documentul Europass Mobility, la încurajarea învățării limbilor moderne, la dezvoltarea conținuturilor învățării prin utilizarea TIC-ului în procesul didactic și a metodelor pedagogice moderne și la îmbunătățirea consilierii tinerilor cu scopul creșterii ratei de inserție pe piața forței de muncă.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare