Educaţie

Universitatea Transilvania Brașov – tot mai prezentă în topurile internaționale de renume

Universitatea Transilvania Brașov – tot mai prezentă în topurile internaționale de renume.

În ultimii 5 ani prezența Universității Transilvania din Brașov în topurile academice internaționale de renume a devenit frecventă. Astfel, numele Universității Transilvania apare, pe poziții onorante, în clasamente realizate de publicații sau instituții care analizează calitatea actului educațional și de cercetare de la universitățile din întreaga lume. QS World University Ranking, Best Global Universities, Times Higher Education World University Ranking, University Ranking by Academic Performance sunt doar câteva dintre topurilor în care Universitatea Transilvania din Brașov este prezentă.

Universitatea Transilvania Brașov – tot mai prezentă în topurile internaționale de renume

Indicatorii analizați diferă de la un clasament la altul, dar au ca elemente comune activitatea de cercetare, incluzând numărul de citări sau prestigiul revistelor în cadrul cărora sunt publicate rezultatele cercetării.

La acest capitol, în ultimii cinci ani, Universitatea Transilvania din Brașov a înregistrat progrese semnificative. Acest lucru îl dovedește nu doar prezența instituției brașovene în aceste clasamente internaționale, dar și pozițiile pe care le ocupă, Universitatea Transilvania urcând sau menținându-se în majoritatea clasamentelor internaționale.

Prezența UNITBV în ierarhiile internaționale nu aduce doar renume și prestigiu instituției, ci și sprijin financiar. Astfel, poziția în metarankingul național, elaborat pe baza topurilor internaționale, are o pondere importantă (45%) în calculul fondului dedicat cercetării științifice, finanțare anuală primită de la Ministerul Educației (cu o valoare de 4,4 milioane de lei în 2023). De asemenea, anul trecut, instituția brașoveană a primit de la ministerul de resort suma de 500.000 de lei pentru prezența în topul 500 Shanghai.

Universitatea Transilvania Brașov – tot mai prezentă în topurile internaționale de renume

Aceste rezultate sunt generate și de programele interne de stimulare a performanței în cercetare. De exemplu, în Universitatea Transilvania din Brașov cadrele didactice și cercetătorii care publică articole în reviste prestigioase beneficiază de majorare salarială, iar toți angajații beneficiază de sprijin financiar pentru diseminarea rezultatelor cercetării în cadrul evenimentelor științifice.

Și în acest an ne așteptăm ca Universitatea Transilvania să urce în clasamentele internaționale în care e prezentă frecvent și chiar să fie inclusă în noi topuri internaționale de renume.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button