Educaţie

Câți studenți ai Universității Transilvania beneficiază de burse sociale și alte facilități

Câți studenți ai Universității Transilvania beneficiază de burse sociale.

Peste 2.000 de studenți ai Universității Transilvania din Brașov (aproximativ 10%) primesc ajutor financiar din partea universității, fie sub formă de burse, fie sub formă de reducere a taxei de școlarizare sau cazare și masă gratuite.

Câți studenți ai Universității Transilvania beneficiază de burse sociale

Dintre aceștia, 1.400 de studenți beneficiază de burse sociale în valoare de 900 de lei/lună. În total, 30% din fondul de burse al universității este alocat burselor sociale. Aceste forme de sprijin material se acordă studenților cu venituri familiale mici, studenților orfani, celor proveniți din familii monoparentale și studenților cu probleme de sănătate.

Un alt tip de bursă oferită de Universitatea Transilvania din Brașov, exclusiv din venituri proprii, îl reprezintă bursa „Casa Sf. Iosif”, un ajutor cu un puternic impact social. Mai exact, universitatea oferă cazare și masă gratuite și o bursă lunară de 900 de lei copiilor proveniți din Centrul de plasament „Sf. Iosif” din Odorheiul Secuiesc. În total, 42 de studenți de la programele de licență și masterat proveniți de la Casa „Sf. Iosif” primesc ajutor financiar din partea Universității.

Câți studenți ai Universității Transilvania beneficiază de burse sociale

Pe lângă bursele sociale lunare acordate de UNITBV, se mai oferă și cazare gratuită pentru un număr total de 670 de studenți orfani de unu sau de ambii părinți, studenți ai căror părinți lucrează în sistemul de învățământ și pentru studenți proveniți din familii monoparentale, din servicii de tip rezidențial și plasament familial. În plus, din fondurile proprii, UNITBV acordă și reduceri de taxe la cazare și masă studenților cu dizabilități ori celor cu probleme sociale deosebite.

Toate facilitățile oferite studenților în dificultate sunt decise de Consiliul de Administrație al universității, la propunerea și în colaborare cu Consiliul pentru probleme social-studențești.

De asemenea, UNITBV susține performanța și îi încurajează pe tinerii cu rezultate notabile. Elevii claselor a XII-a care au venituri reduse și au medii peste 8 în clasele de liceu pot beneficia de cazare și masă gratuite de-a lungul anului universitar și de rechizite în valoare de 400 de lei, în urma unei competiții interne derulate în perioada admiterii la facultate.

În total, Universitatea Transilvania din Brașov oferă studenților reduceri și gratuități la cazare și masă de aproape jumătate de milion de lei, în fiecare lună. Acestei sume i se adaugă și valoarea burselor sociale, care se ridică la nu mai puțin de 1.300.000 de lei, o parte din aceasta fiind de asemenea asigurată din fonduri proprii.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button