Educaţie

DS Smith Zărnești își extinde angajamentul față de educație și în 2024, cu noi oportunități pentru elevii din învățământul primar

Compania a încheiat un acord de parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Brașov pentru al treilea an consecutiv, pentru a susține lecții de ecologie și economie circulară în Zărnești și Râșnov

Fabrica de hârtie DS Smith din Zărnești continuă seria inițiativelor educaționale în domeniul economiei circulare și sustenabilității și anunță două noi proiecte, ce vor începe toamna aceasta și se vor derula și pe parcursul anului viitor. Beneficiari vor fi câteva sute de elevi din regiune. În acest context, compania a extins acordul de parteneriat încheiat în 2020 cu Inspectoratul Școlar Județean Brașov și vizează, în principal, școlile din Zărnești și Râșnov, unde primele activități sunt deja programate pentru luna noiembrie.

Lecțiile de economie circulară pentru copiii cu vârste între 6 și 10 ani se înscriu în obiectivul Strategiei de Sustenabilitate ‘Now & Next’ de a implica 10 milioane de oameni în acțiuni legate de economia circulară și stilurile de viață circulare, până în 2023. Începând cu anul 2020, aproape 1.000 de elevi din județul Brașov au luat parte la aceste ateliere atractive și au aflat mai multe despre protecția mediului, reciclare și gestionarea adecvată a deșeurilor, îmbogățindu-și cunoștințele în acest domeniu. Acum, școlile din Zărnești și Râșnov sunt invitate să își rezerve locurile – activitățile se desfășoară în sala de clasă, iar participarea este gratuită.

Un proiect captivant se derulează însă și în incinta fabricii. La finalul lunii octombrie, peste 200 de elevi de la Școala Generală Nr. 27 “Anatol Ghermanschi” din Brașov și de la Liceul Teoretic “Mihail Săulescu” din Predeal au vizitat fabrica de hârtie în cadrul Săptămânii Altfel, într-un format unic ce a inclus un tur virtual al fabricii, o prezentare despre economia circulară și un experiment practic: cum poți fabrica hârtie din carton ondulat, folosind doar electrocasnice obișnuite. Lista rămâne deschisă și pentru alte unități de învățământ, care pot solicita companiei organizarea unei vizite. 

| MyTex.ro
DS Smith Zărnești își extinde angajamentul față de educație și în 2024, cu noi oportunități pentru elevii din învățământul primar 10

Diana Ciuraru, Director Resurse Umane DS Smith Zărnești: “Marile transformări au un început comun: un pas curajos înainte și dorința autentică de a schimba ceva. Așa am fost și noi în 2020, când am lansat un proiect pilot – acela al lecțiilor de economie circulară. Trei ani mai târziu, inițiativa noastră este așteptată cu mult entuziasm de către profesori, elevi și părinți deopotrivă. Este o mare realizare să știm că putem contribui în mod direct, ajutându-i pe elevii brașoveni să descopere că orice gest – oricât de mic – poate face cu adevărat diferența pentru comunitatea noastră și pentru planetă.”

DS Smith a dezvoltat și un plan de lecție mai complex pe tema Economiei Circulare, dedicat elevilor cu vârste cuprinse între 11 și 14 ani. Versiunea în limba română a materialului poate fi solicitată gratuit de pe site-ul companiei, din secțiunea „Sustenabilitate”.

Utilizând exclusiv hârtie reciclată, fabrica DS Smith din Zărnești este cea mai mare unitate de producție de profil din România, deservind aproape jumătate din cererea locală de hârtie pentru ambalaj.

DS Smith deține în România un centru de coordonare a operațiunilor de reciclare în București, două depozite de reciclare în Ștefănești și Cluj-Napoca, o fabrică de hârtie, la Zărnești, două fabrici de ambalaje, la Ghimbav și la Timișoara și 3 puncte de lucru, în Pitești, Timișoara și Otopeni, județul Ilfov, unde lucrează, în total 650 de angajați.

Despre DS Smith:

DS Smith este unul dintre principalii furnizori globali de ambalaje din carton ondulat, activând, în același timp, în segmentul reciclării și fabricării hârtiei. Compania are un rol important în lanțul valoric din diferite sectoare precum e-commerce, FMCG și cel industrial. Prin misiunea sa de a “Redefini Ambalajele pentru o Lume în Schimbare”, dar și prin strategia de sustenabilitate Now and Next, DS Smith și-a luat angajamentul de a inspira tranziția către o economie circulară, oferind în același timp mai multe soluții circulare pentru clienții săi, dar și pentru societate – înlocuind materialele plastice problematice, eliminând carbonul din lanțurile de aprovizionare și oferind soluții inovatoare pentru reciclare. Modelul ambițios box-to-box in 14 days, capacitățile de design și strategia de inovație se află în centrul acestui răspuns. Cu sediul central la Londra și membru al FTSE 100, DS Smith își desfășoară activitatea în 34 de țări, cu sprijinul echipei ce numără aproximativ 30.000 de angajați și este partener strategic al Fundației Ellen MacArthur. Bazele companiei au fost puse în anii 1940, atunci când familia Smith a început o afacere specializată în fabricarea de cutii.   

P


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare