Educaţie

BRAȘOV. S-au afișat listele cu „admișii” în clasa pregătitoare

 

Inspectoraul Școlar al Județului (IȘJ) Brașov a publicat pe site-ul propriu rezultatele primei etape de înscrieri în clasa pregătitoare. Peste 4.700 de elevi braşoveni au fost „admiși” , cea de-a doua etapă de înscrieri fiind deschisă de astăzi. Însă 97 de copii au rămas deocamdată fără loc stabilit. Mai exact, pentru cele 5.435 de locuri în şcolile din judeţ, au fost depuse 4.711 cereri. Dintre acestea, 3.822 au fost din circumscripţii școlare de care aparțin copiii, 723 din altă circumscripţie, 69 de cereri de revenire în școala arondată. 97 de cereri nu aveau bifată revenirea la şcoala de circumscripţie, motiv pentru care au fost respinse. Cererile respinse vor fi analizate în a doua etapă, ce începe azi. „Am încheiat prima etapă, avem 5.435 de locuri capacitatea totală la nivelul judeţului, numărul de cereri a fost de 3.822 copii înscrişi din circumscripţii. Numărul de cereri din altă circumscripţie – 723, iar de revenire 69, total ocupabil copii pe circumscripţii, 3.891”, a explicat prof. Ion Negrilă, inspector general adjunct al IŞJ Braşov.
La nivel naţional, în prima etapă pentru înscrierea copiilor în învăţământul primar în anul şcolar 2017-2018, au fost depuse şi validate, la nivel naţional, 154.102 cereri, fiind admise 99,2% din totalul solicitărilor, anunţă Ministerul Educaţiei. 83.286 de cereri (54%) provin din mediul urban, iar 70.816 cereri (46%) din mediul rural. „Din cele 154.102 cereri introduse, 129.413 cereri (84%) vizează copii cu vîrsta de 6 ani împlinită până la data de 31 august 2017 (inclusiv), iar 24.689 de cereri (16%) vizează copii cu vârsta de 6 ani împlinită începând cu data de 1 septembrie 2017”, mai spune ministerul.

97 de copii rămași pe dinafară

97 de cereri nu au avut însă bifată opţiunea de revenire la şcoala de circumscripţie, în cazul în care nu intrau la școala dorită, aşa că părinții acestor copii, majoritatea care au vrut să studieze în municipiul Braşov la clasele cu predare în limba germană, trebuie să facă o nouă cerere de înscriere. „Provin de la secţiile germană, acolo unde fiind o cerere mai mare decât numărul de locuri, s-a făcut o triere şi atunci ceilaţi copii se reîntorc la şcolile de circumscripţie sau pot să-şi depună cerere într-o altă şcoală, pe care şi-o doresc, pe numărul de locuri rămase libere la nivelul acestei şcoli”, a mai precizat reprezentantul IŞJ Braşov.
A doua etapă de depunere a cererilor, rezervată copiilor care nu au fost cuprinşi în nicio unitate de învăţământ după prima etapă, se va desfăşura în perioada 24 – 30 martie. „În acest sens, părinţii vor completa un nou formular de înscriere, repartizarea urmând a se realiza pe locurile disponibile după prima etapă. Unităţile de învăţămînt sînt obligate să afişeze situaţia copiilor înscrişi şi a locurilor libere, după fiecare etapă de înscriere. Rezultatele finale vor afişate în unităţile de învăţământ şi pe site-urile inspectorarelor şcolare în 6 aprilie”, transmite Ministerul Educaţiei. În perioada 7-13 aprilie vor fi soluţionate, la nivel local, toate cazurile nerezolvate.

Clase suplimentate

Cele mai multe clase vor funcţiona anul acesta la Şcoala Gimnazială 5 din Săcele, unde s-au creat 6 clase. Tot 6 clase vor fi şi la Şcoala 11 din Braşov, după ce s-a luat decizia de suplimentare cu încă o clasă, având în vedere că s-au înregistrat 78 de cereri în plus faţă de numărul estimat. Câte o clasă în plus va funcţiona şi la Şcoala 30 din Braşov şi la Şcoala 19. În schimb, a fost diminuat planul de şcolarizare cu câte o clasă la Şcoala Gimnazială Nr. 9, la Şcoala 4 şi la Colegiul Tehnic „Mircea Cristea”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare