Educaţie

BRAȘOV. De la 88% la zero elevi cu medii de promovare la simularea Bacalaureatului

 

Chiar dacă notele obținute la simularea examenului de Bacalaureat nu se trec în catalog decât la solicitarea elevilor, ele sunt în bună măsură un indicator al cunoştinţelor și abilităților dobândite de liceeni, dar mai ales a interesului pe care îl au față de această „repetiție generală”.

Reamintim, 40,7% dintre elevii brașoveni de a XII-a care au participat la simulare – 991 de liceeni ar putea obține diploma de bacalaureat, fiindcă au obținut medii peste 6.00. Conform regulamentului, este suficientă nota cinci pentru fiecare probă, dar media minimă trebuie să fie cu un punct mai mare. De altfel, cele mai multe note s-au situat între 5 şi 5,99: 625 la Română, 208 la Istorie şi 289 la Matematică, 403 la proba la alegere a profilului. „Rezultatele sunt slabe, dar, în cazul liceelor bune, cred că discutăm mai degrabă de o lipsă de interes din partea elevilor, decât de o pregătire slabă. Subiectele la matematică au fost uşor mai dificile faţă de examenul propriu-zis, dar asta îi ajută pe elevi, pentru că ei văd nivelul la care se situează şi, la vară, cu subiecte mai ușoare, ar putea obţine note mai bune. Aceste rezultate ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru ei și pentru părinţii lor. Deja se elaborează planuri remediale şi acestea se axează pe elevii care au obţinut note între 5 şi 5,99. Ei pot fi recuperaţi mai uşor”, a declarat Valentin Bucur, inspector de specialitate din cadrul IŞJ Braşov.

Nici o medie de 10, dar 35 de note maxime

Nici un elev din clasele a XII-a nu a reuşit să obţină o medie de 10, dar au fost 35 de note maxime: șapte de  10 la proba de Limba şi literatura română, opt, la proba obligatorie a profilului (șapte la Istorie şi unul la Matematică) şi 20, la proba la alegere a profilului (cei mai mulţi la Informatică – opt şi la Biologie). Este evident că acestea vor ajunge în cataloage.

Licee din județ au detronat colegii de prestigiu din Brașov

Totuși, în acest an, la simulare, nici un colegiu din județ nu a avut un procentaj de reușită de 100%. Chiar şi cele mai bune unităţi şcolare au avut câţiva „picaţi”, cum este de exemplu Colegiul Naţional „Andrei Şaguna”, situat pe primul loc. Într-un top al liceelor cu cea mai bunnă rată de promovare, Colegiul „Radu Negru” din Făgăraş şi Liceul Teoretic „Mihail Săulescu” din Predeal devansează colegii considerate mai bune, din municipiu, precum „Moisil” sau „Honterus”. Concret, clasamentul arată astfel: Colegiul Naţional „Andrei Şaguna” Braşov – 88,62% dintre elevi cu medii peste 6.00; Colegiul Naţional „Dr. Ioan Meşotă” Braşov – 85,44%; Colegiul Naţional „Radu Negru” Făgăraş” – 85,21%; Liceul Teoretic „Mihail Săulescu” Predeal   – 76,92%; Liceul Teoretic „Johannes Honterus” Braşov – 73,.40%; Colegiul Naţional de Informatică „Grigore Moisil” Braşov – 70,59%.

Șase licee fără nici un elev care să poată lua diploma

La polul opus, sunt şi şase licee în care nici un elev nu a reuşit să obţină note cu care să închege o medie de 6.00, cu care ar fi fost considerați promovați. Este vorba despre Liceul Tehnologic „Victor Jinga” Săcele; Colegiul Tehnic „Transilvania” Braşov (foto); Colegiul Tehnic „Remus Răduleţ” Braşov; Colegiul Tehnic „Alexandru Bărbat” Victoria; Colegiul pentru Agricultură şi Industrie Alimentară „Ţara Bârsei” Prejmer; Colegiul „Aurel Vijoli” Făgăraş.

Citiți și:

BRAŞOV. 70% dintre liceeni au picat Bac-ul simulat


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare