Economic

Brașov. Iulian Iancu: Birocrația în România este „de 40 de ori mai mare decât în America”

 

La Brașov s-a desfășurat, astăzi, cea de-a IX-a ediție a conferinței „Ziua Energiei”. La eveniment au participat reprezentanții sectorului energetic din România și din străinătate. Pe agenda manifestării s-au aflat în dezbatere teme diverse. Accentul principal a fost pus pe viitoarea strategie energetică a României, pe cele mai recente modificări ce vor fi aduse Legii 220/2008 care guvernează schema de sprijin pentru energia din surse regenerabile, dar și pe conceptul de „energiewende” (revoluție energetică) în Germania și în România.

„Cred că este important să existe un dialog între părți. Astăzi am fost chiar toți stakeholderii importanți din partea autorităților, la nivel de Guvern, de Parlament, de autoritate de reglementare, dar și de industrie. Este important ca noi să putem să transmitem către cei interesați mesajul nostru, cu gândurile noastre și cu ceea ce dorim noi să facem, iar dumnealor să spună unde facem bine și unde greșim sau unde trebuie să mai analizăm și unde trebuie să mergem mai departe”, a declarat Corina Popescu, secretar de stat în Ministerul Energiei.

În perioada următoare, pe piața certificatelor verzi din România vor fi operate o serie de schimbări, dar acestea vor fi făcute în așa fel încât impactul asupra consumatorului final să fie cât mai mic.

„Încercăm să găsim un balans între cei de la energia regenerabilă, dar fără să punem un efort suplimentar pe consumator. Nu toată lumea trebuie să se sperie și o să spună «O să ni se dubleze factura». Nu. Dorința noastră este să găsim acel echilibru în așa fel încât să nu fie impactat consumatorul final sau impactul să fie minor, nu așa cum s-a dorit în momentul în care s-a definit schema finală cu un număr foarte mare de certificate verzi. Producția de energie regenerabilă nu este de dragul de a produce energie, ci trebuie să avem pentru cine să producem, deci consumatorii sunt cei de la care trebuie să pornim”, a explicat oficialul.

Birocrație mai mare ca în America

În cadrul evenimentului au fost discutate problemele diverse cu care se confruntă sectorul energetic din România. Președintele Comisiei pentru industrii și servicii din Camera Deputaților, Iulian Iancu, a subliniat că în țara noastră una dintre cele mai mari probleme o constituie birocrația. Potrivit acestuia, birocrația în România este „de 40 de ori mai mare decât în America”, iar acest lucru afectează enorm toate domeniile de activitate.

Mai mult decât atât în anul 2020 locuințele se vor construi după principiul zero energie, dar România mai are mulți pași de făcut. În momentul de față, în țara noastră există un segment foarte mic din societate care folosește energia regenerabilă. Drept urmare este nevoie de informarea și educarea consumatorului, dar și de eliminarea birocrației, pentru a se ajunge la rezultatele așteptate.

 Citiți și: 

Secretarul de stat Corina Popescu, la Ziua Energiei Braşov

 

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare