Cultură

BRAŞOV. Carte frumoasă, cinste cui te-a… desenat

  • IMG_6593_204129.JPG
  • IMG_6596_204130.JPG
  • IMG_6601_204135.JPG
  • IMG_6604_204139.JPG
  • IMG_6606_204141.JPG
  • IMG_6607_204142.JPG
  • IMG_6608_204143.JPG
  • IMG_6598_204134.JPG
  • IMG_6600_204136.JPG
 

Albume de artă, cărţi pentru copii, benzi desenate, cărţi ilustrate şi o carte… bloc. Sunt exemplare în care accentul nu cade doar pe conţinut, ci şi pe design, pe grafică. La Centrul Multicultural, din clădirea Rectoratului, a fost deschisă expoziţia „Cele mai frumoase cărţi itinerante”. „Expoziţia este rezultatul unui concurs anual de design «Cele mai frumoase cărţi din România», organizat în România, în care se premiază cele mai frumoase cărţi tipărite la noi, alese de un juriu de designeri, ilustratori, graficieni, arhitecţi. Oamenii au ocazia să pună mână, să simtă, să răsfoiască o carte de autor, o carte concept, un album. Aici nu vorbim despre cărţi obişnuite, ci de cele mai frumoase cărţi la care au lucrat, alături de autori, tehnicieni, designeri, artişti. Este un moment bun al designului de carte şi a ilustraţiei de carte şi e o industrie care creşte”, a explicat Adrian Lăcătuş, directorul Centrului Multicultural.
Expoziţia merită vizitată şi pentru faptul că o parte din materialele expuse nu se găsesc la vânzare, în librării. „Unele cărţi se găsesc şi în librării, altele au serii limitate sau nu circulă pe canalele obişnuite de difuzare, altele sunt cărţi obiect într-un tiraj mai mic”, a mai spus Adrian Lăcătuş.

Expoziţia include şi cartea „Inside Outside In-between I/II, Working with a Village”, realizată de un grup de autori din Universitatea „Transilvania”, coordonat de Marina Cionca şi Alin Olărescu, în parteneriat cu reprezentanţi de la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism Ion Mincu şi  New Design University St. Pölten (NDU). „Grafica este realizată de doi designeri din Bucureşti, precum şi tehnoredactarea şi conceptul de prezentare. Eu fac parte din echipa care a coordonat workshopuri internaţionale în Dealu Frumos, iar cartea prezintă o informaţie utilă pentru nivelul academic, pentru pregătirea studenţilor, în care îmbinăm creaţia de produs, respectiv domeniul designului de produs, spaţiul arhitectural, ca relaţie a omului cu ambientul, şi problemele de tradiţie”, a explicat Ioan Muscu, lector în cadrul Facultăţii de Ingineria Lemnului.

Acest eveniment face parte din seria „Cele mai frumoase cărți itinerante 2016”, realizată cu sprijinul AFCN.

Expoziţia poate fi vizitată până în 21 februarie, în intervalul orar 10.00 -17.00, iar intrarea este liberă.

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button