Coronavirus

[ViDEO] BRAȘOV. Și Spitalul TBC a devenit spital COVID-19

 

Începând de luni, în Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Stejeriș din Brașov sunt internați doar pacienți confirmați cu coronavirus, cu simptomatologie medie și gravă, nu cei cu suspiciuni, după cum a declarat astăzi managerul unității, dr. Dan Moraru, într-o videoconferinţă de presă, alături de preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea.

„În prezent suntem spital dedicat pacienților cu COVID-19. Ca urmare, spitalul a fost reorganizat, toți pacienții de TB (nota red. – tuberculoză) și afecțiuni respiratorii acute care n-au putut fi externați au fost transferați în Unitatea de Asistență Medico-Socială de Pneumoftiziologie, care a devenit secție exterioară a spitalului nostru. Pacienții cu COVID-19 transferați de la Spitalul de Boli Infecțioase vor fi internați în regim de spitalizare continuă în trei pavilioane, pavilioanele 1,4, 6, în total 82 de paturi dedicate. Pavilionul 3, care are acum 19 locuri, îl amenajăm interior și exterior, îl dotăm corespunzător pentru terapie intensivă cu 10 paturi. Pavilionul 3, cu 9 locuri de îngrijiri paliativă, va fi zonă «curată» pentru personalul medical care deservește platoul tehnic, respectiv laboratorul de radiologie și imagistică medicală și compartimentul de bronhoscopie, iar personalul de la paliație va fi distribuit în cele trei pavilioane pentru COVID1-19. Dispensarul va rămâne deschis doar pentru pacienții cu TB, tuberculoza pulmonară fiind în continuare o problemă majoră de sănătate publică”, a spus dr. Moraru (video).

În cest moment, sunt tratați 15 astfel de pacienți la Stejeriș. Numărul de paturi disponibil în acest spital este 82, pe lângă cele 10 din secția de terapie intensivă, în curs de amenajare. Se estimează că secția ATI va fi și aceasta funcțională în 3 săptămâni, în funcție și de disponibilitatea furnizorilor de echipamente medicale specifice.

Materialele sanitare sunt greu de procurat

Potrivit președintelui Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, banii nu vor fi o problemă, administrația județeană punând la dispoziție fondurile necesare. Până la ora actuală, spitalele din Brașov au primit fonduri în valoare totală de 38,5 milioane, un record pentru unitățile sanitare din Brașov, dar ar mai fi și alte fonduri de rezervă la nevoie. Pe de altă parte, sunt societăți comerciale care vor să ajute în acest sens. Un astfel de exemplu este Electrica, societate care a trimis o listă cu aparatura pe care intenționează să o achiziționeze pentru această secție de terapie intensivă de la Stejeriș. Așadar, totul va depinde de furnizorii de aparatură medicală. Cu privire la stocurile de echipamente necesare, inclusive cele de protecție, dr. Dan Moraru a declarat că s-au făcut comenzile pentru o perioadă, însă acestea sunt livrate de furnizori în tranșe, întrucât nu pot onora toată comanda deodată.

Citiți și:

COVID-19 BRAȘOV. „Situația aceasta va dura câteva luni”


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare