Expres

MAE a emis atenționare de călătorie privind Franța

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Franceză că sindicatul controlorilor de trafic aerian UNSA-ICNA din Republica Franceză a lansat un apel la grevă pentru data de 25 mai 2024.

În acest context, mişcarea socială ar putea fi semnificativă şi se estimează o reducere cu aproximativ 70% din zborurile programate sâmbătă, 25 mai 2024, pe aeroportul Orly din Paris.

Cetăţenii români interesaţi sunt sfătuiţi să se informeze pe lângă companiile aeriene în legătură cu eventuale întârzieri/anulări ale zborurilor şi să consulte pagina web a aeroportului Paris Orly https://www.parisaeroport.fr/orly.

Ministerul Afacerilor Externe informează că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Paris: +33147052966 şi +33147052755.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie următoarele telefoane de permanenţă, în funcţie de circumscripţia consulară de reşedinţă, astfel:
* Consulatul General al României la Paris: +33680713729;
* Consulatul General al României la Marsilia: +33610027164;
* Consulatul General al României la Lyon: +33643627736;
* Consulatul General al României la Strasbourg: +33627050022.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet: www.mae.ro, http://paris.mae.ro, https://cgparis.mae.ro/, http://lyon.mae.ro, http://marsilia.mae.ro, http://strasbourg.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie secţiunea Sfaturi de călătorie, disponibilă pe website-ul Ministerului Afacerilor Externe (https://www.mae.ro/node/1533), care oferă informaţii, alerte, atenţionări şi sfaturi de călătorie.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Ron
1 luna în urmă

O țară Praf, coruptă și împuțită.

Back to top button