Coronavirus

CORONAVIRUS. „Restaurantele, cele mai mari riscuri epidemiologice”! DISCURSUL lui Ludovic Orban

 

Și premierul Ludovic Orban a vorbit, luni seară, într-o conferință de presă, despre ce se va întâmpla în România după data de 15 mai, când se va intra în stare de alertă, depășindu-se starea de urgență, din cauza pandemiei de coronavirus.

El l-a completat pe ministrul de Interne, Marcel Vela (DUPĂ 15 MAI. Ce se va întâmpla cu mall-urile, restaurantele și terasele?!…), contrazicându-l parțial în unele chestiuni.

„Vom deschide comerțul, cu excepția mall-urilor. E important că se deschide comerțul. Va fi un stimulent pentru reluarea producției. Și hotelurile vor fi deschise. Restricții vor fi la restaurante, cafenele, baruri. Din evaluarea noastră, restaurantele sunt considerate printre cele mai mari riscuri epidemiologice. Deschiderea frizeriilor, a cabinetelor stomatologice, și acestea sunt activități care vor permite revenirea la normalitate, din punct de vedere economic”, a precizat Orban, care, totuși, nu exclude deschiderea restaurantelor și cafenelelor din 1 sau 15 iunie, dar în spații deschise.

Potrivit lui Ludovic Orban, „deplasarea în afara localității va fi permisă pentru anumite categorii de motive: de serviciu, la rude, la activități agricole. Dacă dăm drumul la alpinism, înseamnă că oamenii se pot duce la munte, adică va exista o anumită relaxare și în ceea ce privește deplasarea în afara localităților”.

Economia românească, declarații optimiste

Altfel, Ludovic Orban a menționat că, din punct de vedere economic, lucrurile stau mai bine decât se aștepta, după această perioadă de criză: „Ne-am uitat la încasările la bugetul de stat și la cel de sănătate. Scăderile sunt mai mici decât previziunile făcute. Acest lucru se datorează și măsurilor economice pe care le-am adoptat”.

În ceea ce privește măsurile pe care Guvernul le va lua în perioada următoare pentru sprijinirea economiei, premierul a precizat că există posibilitatea obținerii unor finanțări internaționale: „BERD va susține un program de invesții în România cu o valoare de 4 miliarde. Pilonii dezvoltării economice cu siguranță că se vor baza pe investiții publice și investiții private”.

Primul ministru a subliniat și că autoritățile vor adopta un act normativ care va crea un mecanism de garantare pentru capitalul de lucru și pentru investiții și pentru companiile care nu pot accesa IMM Invest: „Punem la punct o schemă de ajutor de stat care deja funcționează în 5 țări europene. E o schemă de ajutor de stat de garantare și de implicare în asigurarea creditului comercial… Ne gândim la construcţia unui fond de investiţii. Avem un model care a funcţionat foarte bine, dezvoltat de polonezi, care a plecat cu o capitalizare iniţială de la stat, a fost listat pe bursă şi a permis, practic, achiziţia de acţiuni la fondul de investiţii de către sectorul privat”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare