Coronavirus

CORONAVIRUS. NOI DATE despre vaccinul românesc… MUTAȚII!

 
Medicul Virgil Păunescu, șeful Centrului de Cercetare Oncogen din Timișoara, a declarat la Digi 24 că vaccinul realizat de el împotriva noului coronavirus nu este eficient pe termen lung, explicând: „Ne aflăm în faţa unui virus instabil genetic, care a suferit câteva zeci de mutații în aceste luni. Una dintre mutații, aflată în poziția 614, un aminoacid care s-a schimbat în tulpina S – cea care este cea mai importantă în privința virulenței acestui virus – a generat o variantă nouă de virus, mai agresivă din multe puncte de vedere decât varianta inițială Wuhan, și care în decursul lunii aprilie a înlocuit la nivel mondial tulpina pe care o știam noi… Aceste mutații pun în pericol aceste vaccinuri. S-ar putea ca peste un an sau jumătate de an, virusul să sufere atâtea mutații încât vaccinurile pe care le dezvoltăm acum să nu mai fie eficiente”.

Pe contul de Facebook OncoGen s-a specificat, de asemenea, în privința vaccinului: 

„Știm că așteptați date despre mutația suferită de virusul SARS-nCoV-2; urmează un material important pe această temă.
 
Între timp, avem câteva informații care confirmă ceea ce am mai menționat: că vaccinul dezvoltat la OncoGen împotriva Covid-19 a fost extrem de bine proiectat, iar colectivul nostru a luat de la început in calcul toate posibilitățile (inclusiv instabilitatea genetică a virusului). Iar evenimentele din ultimele săptămâni confirmă acest lucru.
 
Pe 27 mai am anunțat oficial – deși hotărârea fusese luată încă din ianuarie – că vaccinul va fi administrat pe cale intranazală.
 
Acest lucru putea fi dedus și din faptul că prof. dr. Virgil Păunescu, directorul OncoGen și investigator principal al acestui proiect, anunțase că în aprilie și-a administrat vaccinul pe această cale.
 
Motivele pentru care am optat pentru administrarea intranazală prin picături sau pulverizare sunt:
 
– protejarea porților de intrare a virusului
 
– imunitate locală crescută
 
– potențiale efecte secundare reduse
 
– administrare ușoară și acceptanță mai mare din partea populației
 
Acum câteva săptămâni atât prof. Sarah Gilbert (Oxford) cât și prof. Robin Shattock (Imperial College London) au declarat că iau foarte serios in considerare posibilitatea administrării vaccinului britanic pe cale intranazală.
 
De ce? Pentru că o astfel de administrare ar proteja poarta de intrare a virusului în corp și ar duce la imunitate locală crescută.
 
Iar la mijlocul lunii iunie, într-un un articol publicat de New York Times, dr. Katherine J. Wu (specialist in microbiologie și imunologie) a propus administrarea vaccinului tot pe cale intranazală, luând in considerare aceleași avantaje descrise de noi.
 
Deci, ca să închidem această discuție: administrarea intranazală nu este o «soluție românească» și nu este excentrică; este cea mai bună soluție pentru acest virus”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare