Sport

Campionatul Mondial de hochei din 2025 – aproape de Brașov

Campionatul Mondial de hochei din 2025 – aproape de Brașov.

„Vom găzdui grupa de Campionat Mondial de anul viitor! La Sepsi Arena din Sfântu Gheorghe se vor juca meciurile Diviziei I/A, România urmând a întâlni Marea Britanie, Italia, Polonia, Japonia şi Ucraina. Delegaţia FRHG de la Congresul IIHF a primit astăzi confirmarea organizării competiţiei din 27 aprilie – 3 mai 2025”, s-a anunțat pe pagina de Facebook a Federaţiei Române de Hochei.

Sala Polivalentă Arena Sepsi, aflată la ieşirea din municipiul Sfântu Gheorghe spre Miercurea Ciuc, a fost inaugurată în anul 2017, după trei ani de la punerea pietrei de temelie. Are o capacitate de 3.000 de locuri în tribune şi circa 450 de locuri de parcare pentru autoturisme şi autocare. Valoarea investiţiei a fost de peste 19 milioane de euro, banii fiind alocaţi din bugetul de stat prin Compania Naţională de Investiţii (CNI).

Campionatul Mondial de hochei din 2025 – aproape de Brașov

„Cred că numai municipiul Sfântu Gheorghe are în România, în acest moment, infrastructura necesară unde să se poată organiza aceste eveniment important. Sepsi Arena niciodată până acum nu a fost transformată în teren de hochei, dar tribunele sunt retractabile şi au fost concepute astfel pentru că terenul de hochei este mai mare decât un teren de handbal sau de baschet. La evenimentele culturale de multe ori au fost retractate şi vom face acolo un teren de hochei, unde vom organiza Campionatul Mondial din 2025”, a declarat, pentru AGERPRES, primarul Antal Arpad.

Cu DaveMacQueen selecționer, prima reprezentativă de hochei a României a reușit evoluții apreciate la Mondialul din acest an, desfășurat la Bolzano, în Italia. Dave MacQueen este antrenorul Coronei Brașov, foirmație care a bifat o triplă fantastică în acest sezon: campionatul, Cupa României și Erste Liga.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button