Dosare

BRAŞOV. Încă o săptămână de emoţii pentru afaceristul Ioan Neculaie!

 

Afaceristul braşovean Ioan Neculaie, inculpat într-un dosar penal – deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, delapidare, spălare de bani şi instigare la evaziune fiscală (cu prejudiciu de peste 40 de milioane de lei adus statului) – şi aflat din martie 2016 sub control judiciar pe cauţiune (fixată la 5 milioane de euro) va fi audiat iar lunea viitoare, în 30 ianuarie 2017, la Curtea de Apel Braşov, când se va analiza contestaţia procurorilor de caz, care au solicitat arestul preventiv.

Anchetatorii susţin că Neculaie a încălcat condiţiile impuse controlului judiciar, luând legătura cu două persoane implicate în speţă (coinculpaţi). Mai mult, au precizat procurorii, afaceristul s-ar face vinovat de noi infracţiuni, respectiv delapidare în formă continuată şi spălare de bani, comise în perioada mai 2016 – decembrie 2016 (când era deja sub control judiciar), întrucât, „în calitate de manager al SC Prescon Piatra Mare SA, şi-a însuşit în mod nejustificat din casieria societății suma de 215.187,3 lei, iar o parte din această sumă (73.692,3 lei) a fost spălată de către inculpat prin procurarea de facturi fictive şi evidenţierea acestora în contabilitate”. 

Amintim că, în 20 ianuarie 2017, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Braşov a respins acţiunea procurorilor, dar şi pe cea a afaceristului, care ceruse să fie scos de sub control judiciar. 

Pe scurt, cele două soluţii date la Tribunalul Braşov în 20 ianuarie arată astfel:

1. „Respinge plângerea formulată de către inculpatul Neculaie Ioan împotriva ordonanţei procurorului din data de 11.01.2017, pronunţată în dosarul de urmărire penală nr.1073/P/2015 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, prin care s-a dispus prelungirea măsurii preventive a controlului judiciar pe cauţiune, pe o durată de 60 de zile, de la data de 13.01.2017 până la data de 13.03.2017”. (Definitivă)

2. „Respinge cererea de înlocuire a măsurii preventive a controlului judiciar pe cauţiune cu măsura arestării preventive a inculpatului Neculaie Ioan formulată de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov în dosarul de urmărire penală nr.1073/P/2015. (…) Obligă pe inculpatul Neculaie Ioan să plătească suma de 100 lei cheltuielile judiciare, restul cheltuielilor judiciare rămân în sarcina statului”. (cu drept de contestaţie în 48 de ore de la pronunţare, adică din 20 ianuarie).

citeşte şi

BRAȘOV. Ioan Nicolae ar putea ajunge iar în arest!

Update. Braşov. Afaceristul Ioan Neculaie scapă de arest. Procurorii au făcut contestaţie

BRAŞOV. Percheziţii la afaceristul Ioan Nicolae într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani!!!

BRAŞOV. Procurorii cer iar arestarea lui Ioan Nicolae

UPDATE2. BRAȘOV. Ioan Nicolae, cercetat sub control judiciar

UPDATE.BRAȘOV. Ioan Nicolae a fost adus la Tribunal încătușat, cărându-și și bagajul. FOTO

UPDATE. BRAȘOV. Ioan Nicolae ar putea ieși din Arest peste o oră. Dosarul cu propunerea de arestare nu a ajuns la instanță

BRAŞOV. Afaceristul Ioan Nicolae, propus pentru arestare preventivă şi pentru delapidare cu consecinţe deosebit de grave

UPDATE 3. Braşov. Ioan Nicolae, cu cătuşe

UPDATE. BRAŞOV. Afaceristul Ioan Nicolae a fost dus la audieri la Parchet

UPDATE2. BRAŞOV. Un reţinut în dosarul în care Ioan Nicolae este încă audiat pentru evaziune fiscală şi spălare de bani


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button