Sport

Corona Brașov, acuze dure la adresa Federației Române de Schi Biatlon, după ce Ioan Achiriloaie ratează Jocurile Olimpice!

 

După cum am anunțat, schiorul alpin brașovean Ioan Valeriu Achiriloaie, legitimat la Corona Brașov, nu va mai participa la Jocurile Olimpice de la PyeongChang. Clubul brașovean a adus, astăzi, acuze dure Federației Române de Schi Biatlon, în timp ce sportivul cere explicații.

Concret, deși avea repartizat doar un loc pentru băieți, Federația Română de Schi Biatlon (FRSB)ar fi încercat să ducă doi sportivi la concursurile de schi alpin. Achiriloaie ar fi trebuit să plece mai repede, în condițiile în care probele de viteză au loc în prima parte a Olimpiadei, după care să părăsească Satul Olimpic și să fie înlocuit de Alexandru Barbu, care era calificat pentru probele tehnice, programate în a doua parte.

„Suntm foarte dezamăgiți de poziția FRSB. Sportivul nostru știa de mai bine de un an că este calificat la Jocurile Olimpice. A muncit foarte mult în această perioadă. Din păcate, modul în care a fost făcut acest anunț este dezamăgitor, stupid chiar, dar și frustrant pentru sportiv în același timp. Lucrurile acestea trebuie făcute într-un mod profesionist. Vorbim, totuși, de un sportiv român care ne reprezintă în etapele de Cupă Mondială. Ce trebuia să facă federația, era să stabilească clar un regulament prin care să se decidă modul de departajare. Oficialii FRSB au lăsat această poveste ambiguă. Ioan era convins că este calificat și s-a luptat să aibă concursuri pe piste asemănătoare cu cea din Coreea de Sud, fără să se știe că ar mai avea nevoie de puncte FIS. Faptul că a aflat din presă, e jignitor”, a declarat președintele ASC Corona Brașov, Liviu Dragomir.

„Ziua în care am aflat că nu voi mai participa la PyeongChang a fost una neagră pentru mine. Am fost sunat de doi jurnaliști, care mi-au cerut o reacție pe această temă. Nu știam despre ce este vorba. Am intrat pe site-ul Comitetului Olimpic și Sportiv Român și am văzut că, într-adevăr, am fost scos din lotul olimpic. Știam că trebuie să plec, să concurez pe probele mele, iar apoi să meargă Alexandru Barbu pe probele lui. Drept dovadă, când a fost prima dată afișat lotul olimpic, eram amândoi incluși. Nu s-a mai putut proceda în acest fel, România va trimite un singur sportiv la masculin și a fost ales colegul meu. Mi s-a spus că decizia are la bază un clasament, pe care eu însă îl consider irelevant. Clasamentul acela a fost făcut special pentru Olimpiadă, de la începutul calificărilor, mai exact de la 1 iulie 2016. În acel clasament, Alexandru Barbu punctează la coborâre și la combinată, pentru că și-a luat o soluție de avarie, în caz că nu ar fi reușit calificarea la slalom, iar eu punctez la coborâre. Între timp, el a reușit calificarea la slalom, deci nu va mai face în Coreea de Sud probele luate în considerare în acel clasament. Alexandru îmi este foarte bun prieten și nu contest decizia de a merge el. Doar că mă pregătesc de un an și jumătate pentru acest moment, iar eu am nevoie de o explicație sportivă pe care să o dau clubului la care sunt legitimat, sponsorilor și apropiaților care m-au susținut sufletește. Am vorbit cu președintele federației, Dan Mihoc, și cu secretarul general, Puiu Gaspar, mi-au spus că regretă la fel de mult ca mine. Au motivat că decizia a fost a celor de la Federația Internațională de Schi sau a celor de Comitetul Internațional Olimpic. Am, însă, informații cum că reprezentanții federației noastre au ales și până la urmă așa cred și eu că este normal. Sunt încă lucruri neclare pentru mine. Pot fi multe motive pentru care cineva a decis ca eu să nu mai merg, dar nu am primit încă nimic în acest sens. Voi face o adresă oficială către COSR și FRSB în care voi solicita explicațiile. Dacă aflam măcar în luna decembrie, aș fi putut să îmi îmbunătățesc și eu locul în acel clasament, dar nu pentru acest lucru m-am luptat. Am fost la etape de Cupa Mondială, pentru că am vrut să fiu cât mai bine pregătit pentru PyeongChang. Cred că mi-aș fi îndeplinit obiectivul la Olimpiadă, adică un loc cât mai aproape de top 30. Dezamăgirea este mare, însă nu voi renunța la schi. Atât timp cât sunt susținut și simt că pot să mai cresc, voi continua. Mă voi gândi la o strategie pentru următorii patru ani. Urmează, probabil, să fac un pas în spate, să merg la mai multe Cupe FIS, pentru a îmbunătăți acest punctaj, și voi face 2-3 etape de Cupa Monială pe an”, a punctat Ioan Achiriloaie.

 

Probleme și la juniori

De asemenea, cei de la Corona susțin că schiorul alpin Mihnea Olteanu nu poate participa la Campionatele Mondiale de juniori, FRSB menționând că nu există un antrenor federal care să îl însoțească.

„Sportivul nostru Mihnea Olteanu trebuia să participe începând de azi la Campionatul Mondial de juniori. S-a pregătit pentru asta tot anul trecut, iar pe ultimii metri s-a decis că nu va mai participa. Motivul este unul stupid, acela că nu există antrenori care să îl însoțească. Mi-e greu să cred că în schiul românesc nu găsești un antrenor care să însoțească doi sportivi la Campionatul Mondial. Este treaba federației să găsească profesioniști îndreptați spre performanță. Acestea sunt exemple care arată de ce este schiul românesc în situația actuală. Noi, la Corona, investim mult în schi, în copii, în modul de lucru, în condițiile pe care le oferim. Avem un antrenor cu o stabilitate de câțiva ani, lucru care se vede în medaliile pe care le obținem la această secție. Nu poți face, însă, aceste lucruri decât cu obiective pe termen mediu și lung”, a punctat Liviu Dragomir.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare