Sănătate

Scandalul dezinfectanţilor! Tolontan: „De ce a cerut Parchetul secretizarea rezultatelor?“

 

În plin scandal legat de dezinfectanţii diluaţi Hexi Pharma şi în timp ce îngrijorarea populaţiei faţă de siguranţa pacienţilor creşte, „spitalele sunt împinse de către procurori să facă totul pe la spatele pacienților, precum Spitalul Pediatric Sf. Ioan din Galați care a stopat două produse Hexi Pharma în urma testelor“ – arată o nouă anchetă jurnalistică. Şi asta se întâmplă pe bani publici. „75% din încasările firmei Hexi Pharma sunt bani publici. 40% din acești bani au ajuns în buzunarele familiei Condrea“, spun jurnaliştii de la Rise Project.

Doi dezinfectanţi au cedat în fața stafilococului auriu

Jurnaliştii Gazetei Sporturilor spun că în 10 teste din Galați și județele limitrofe două produse (Hexio-Scrub și Clorhexin) au cedat în fața stafilococului auriu. Se pare că autorităţile vor să ascundă mizeria sub preş.

„Culise: după conferința de presă, procurorul de caz a sunat la Ministerul Sănătății și a cerut să nu se mai facă nici o dată publică despre controale. Întrebarea este: ce lege îi permite unui procuror să oprească accesul pacienților la o informație de sănătate publică, precum lista spitalelor unde s-au găsit probleme? Nemulțumirea în societate crește pentru felul în care statul a ascuns adevărul despre dezinfectanți în ultimii 10 ani“, se arată pe tolo.ro.

Amintim că ministrul Sănătăţii a evitat miercuri să comunice numele spitalelor unde s-au găsit probleme. Motivul oficial: este o anchetă penală în desfăşurare.

Medic: „Personal nu consider că pacienții sunt în siguranță”

Mai mulţi medici au reclamat, de-a lungul timpului, condiţiile proaste din spitale. Mulţi au recunoscut că sunt numeroase cazuri de infecţii intraspitaliceşti. Câteva din victimele de la Colectiv au murit din cauza infecţiilor căpătate în spital.

„ „Personal mă simt în nesiguranță. Personal nu consider că pacienții sunt în siguranță”, a declarat, în aceiași termeni, la Radio France Internațional președintele Alianței medicilor, Bogdan Tănase, chirurg la Institutul Oncologic București. Alianța a acuzat superficialitatea controalelor operate de către minister, comparînd situația cu „anunțul prezenței unei bombe într-un avion care în loc să vină la sol pentru vertificări continuă să zboare” – se mai arată pe tolo.ro.

Braşov: 306 cazuri de infecţii intraspitaliceşti, în 2014

La începutul acestui, an, statistica oficială cu persoanele care au fost infectate în spitale a fost trimisă Parlamentului la începutul acestui an de către ministrul sănătății, Patriciu Achimaș Cadariu, ca răspuns scris la o interpelare. În Braşov, au fost 306 cazuri, în 2014. În câteva luni din anul trecut – au fost 275 de cazuri oficiale, se arată în graficul postat de Rise Project.

Amintim că mulţi medici au recunoscut că nu toate cazurile de infecţii intraspitaliceşti sunt anunţate Ministerului Sănătăţii, şi că, prin urmare, numărul real e posibil să fie mult mai mare.

Citiţi şi:

Protest la Brașov. „Corupția ucide. Cât îi mai lăsăm?”

Tolontan: Cine se ocupă de dezinfectanți – „Rackeți, evazioniști și un hacker condamnat“

UPDATE. Contracte cu Hexi Pharma, încheiate în mandatul lui Achimaş

UPDATE Hexi Pharma. Ministrul Sănătăţii: „Sub 5% din teste au fost neconforme“!


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare