Sănătate

Ce mâncare consumă zilnic un neurolog, pentru sănătatea creierului

Ce mâncare consumă…

Alimentele ne pot ajuta să ne menținem mintea sănătoasă, este de părere Dr. Smita Patel, DO, de la Centrul pentru sănătatea creierului din cadrul Endeavor Health.


„Nutriția joacă un rol esențial în sănătatea generală, inclusiv în sănătatea creierului și în riscul de a dezvolta boala Alzheimer”, spune Dr. Smita Patel, DO, de la Centrul pentru sănătatea creierului din cadrul Endeavor Health.
„Înțelegând aceste conexiuni, persoanele pot face alegeri mai informate cu privire la consumul de alimente și pot reduce potențial susceptibilitatea lor la afecțiuni cronice și debilitante precum Alzheimer”, susține neurologul.


Dr. Patel a dezvăluit ce mânăncă zilnic la prânz pentru reducerea riscului de Alzheimer și prevenirea declinului cognitiv.
Potrivit sursei citate, cel mai bun prânz pentru reducerea riscului de Alzheimer este salata de pui cu rodie și quinoa.
„Este foarte versatil. Puteți să o faceți vegetariană. Puteți înlocui puiul cu fasole mung, o specie de plantă din familia leguminoaselor. Este ușor de preparat. Părți din ea pot fi pregătite din timp și puteți adăuga dressingul atunci când sunteți gata să o mâncați. Este o masă răcoritoare și sățioasă”, spune medicul.


„Îmi place, de asemenea, echilibrul de proteine, legume și grăsimi sănătoase, care pot oferi energie susținută și ajută la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge”, continuă ea.

Un studiu amplu de la Harvard, care a analizat 77.000 de persoane pe parcursul a 20 de ani, a constatat că fasolea și leguminoasele în general, au avut cea mai mare legătură protectoare cu declinul cognitiv, conform stirileprotv.ro.
Legumele sunt, de asemenea, importante pentru creier. Un studiu din 2022 a constatat că vârstnicii din Japonia care consumau mai multe legume aveau mai puține riscuri de a suferi de demență, conform parade.com.

Grăsimile sănătoase, cum ar fi cele găsite în migdale, pot, de asemenea, să facă bine creierului. Alimentele bogate în Omega-3 ar putea reduce, de asemenea, riscul de a dezvolta demență și declin cognitiv.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button