Sănătate

Ceai românesc cu substanțe toxice!? „Șobolanii se pot afla în compoziție“

 

O anchetă jurnalistică arată că plantele medicinale introduse în plicurile de ceai marca Fares nu sunt culese și păstrate în condiții igienice. Plantele „sunt cumpărate inclusiv de la persoane care le culeg în perdele murdare, plante care apoi sunt tratate cu insecticide, raticide și tocate alături de insecte și rozătoare înainte să ajungă în plicurile de ceai, conform mărturiilor unor foști angajați ai companiei din Orăștie. Agenția pentru Siguranța Alimentelor a acordat amenzi și confirmă în parte neregulile sesizate “Libertatea” de un fost angajat al firmei. În schimb, compania susține că toate inadvertențele au fost minore și aparțin trecutului“, arată ancheta publicată de Libertatea.

Fost angajat –șobolani îndepărtați manual“

Un fost angajat al companiei a explicat jurnaliștilor cum e posibil să fie urme de șoareci în ceaiurile la plic: „După folosirea subtanțelor toxice, insectele și șobolanii din plante, uciși de gazare, sunt îndepărtați manual de echipe de 5 -6 muncitori. Este imposibil să fie găsite manual toate insectele și rozătoarele, conform celor văzute de fostul angat la fața locului. Astfel, plante ca menta, galbenele etc sunt introduse la tocat alături cu insecte și șobolani“, arată Libertatea. Se mai precizează că Fares este considerată de către cumpărători ca fiind o marcă de încredere.

Versiunea companiei  – produse de calitate

Pe site-ul companiei se arată că se ține cont de normele de siguranță. „Ne place să avem controlul întregului proces din momentul cultivării plantelor și până când acestea ajung la clienții noștri. Astfel, avem propriile depozite în condiții optime de temperatură și umiditate, mori destinate tocării plantelor, omogenizatoare care asigură o uniformitate a produsului, mașini de ambalat ceaiuri, capsule și comprimate, laborator de cercetare unde se proiectează și cercetează produsele, și laborator de control al calității. Niciodată materia prima nu trece de la o etapă de fabricație la alta până când analiza realizată de Controlul Calității nu este efectuată cu rezultat pozitiv“ – se arată pe site-ul Fares.

Pesticidele cangerigene, din ceașca de ceai

Un studiu mai vechi realizat de Glaucus Research, pe produse din străinătate, arată că peste 91% din sortimentele de ceai la plic testate au niveluri de pesticide care depăşesc limita maximă admisă de autorităţile de sănătate din SUA, informează allhealthynews.com. S-au găsit în ceaiuri pesticide cu potenţial cancerigen, conform autorităților americane. Se arată cu multe din plicuri sunt făcute din polyethylene terephthalate – substanță care ajunge în apa fierbinte cu care e preparat ceaiul. Oamenii de știință germani spun că pe termen lung această substanță poate provoca probleme legate de infertilitate, atât la bărbați cât și la femei.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare