Politic

[ViDEO] BRAȘOV. Camera de Comerț, amenințată cu supraimpozitarea cu 500%, pentru clădirea în care funcționează Biblioteca Județeană

 

În ședința ordinară a Consiliului Local Brașov din ultima zi a lunii iulie a fost aprobat Regulamentul-cadru de aplicare a majorării cu până la 500% a impozitului pentru clădirile şi terenurile neîngrijite şi stabilirea criteriilor de încadrare a clădirilor şi terenurilor în categoria imobilelor neîngrijite situate în intravilanul municipiului Braşov. 

Urmează constituirea unei comisii mixte formată din câte un reprezentant al Serviciului Autorizări în Construcţii, al Poliţiei Locale a Municipiului Braşov şi al Direcţiei Fiscale cu atribuții identificare și evaluare pe teren, pentru a se întocmi o listă cu clădirile aflate în stare avansată de degradare și în paragină, insalubre, având fațade sau împrejmuiri nereparate, necurăţate, netencuite, nezugrăvite, geamuri sparte sau alte situații de asemenea natură, precum și a terenurilor din intravilan aflate în stare de paragină, acoperite de buruieni, părăsite sau abandonate, insalubre sau alte situații de asemenea natură.

O dată finalizată procedura în teren, se trece la identificarea proprietarilor, care vor primi mai întâi o somație pentru a lua măsuri, iar dacă nu încep demersurile pentru a remedia problemele sesizate de comisie, se va trece la supraimpozitare, iar de acest lucru va avea grijă Direcția Fiscală Brașov.

 „Este o prevedere conform Codului Fiscal. Comisia trebuie să analizeze și să determine starea în care se află clădirile din municipiu. Supraimpozitarea, de până la 500%, se va face în funcție de gradul de degradare constatat și dacă proprietarii nu arată că ar dori să își îndeplinească, totuşi, obligaţiile de întreţinere ale imobilului”, a declarat primarul George Scripcaru. 

Edilul a spus că nu sunt scutite de prevederile actualului Regulament nici instituțiile care au imobile în proprietate. 

„Indiferent că proprietarii sunt persoane juridice, fizice sau de altă natură juridică, vor avea parte de aceeași atenție din partea noastră. De exemplu, în Centrul istoric, cele mai multe clădiri, nu puține cu problemele pe care le avem noi în vedere, aparțin cultelor. Imobilele sunt închiriate sau exploatate sub diverse forme, inclusiv în scop comercial, dar sunt neîntreținute. Clădirile aflate în proprietatea municipalității sunt în proces de reabilitare sau sunt finalizate în acest sens, astfel că avem aceeași pretenție și de la ceilalți care dețin proprietăți. Dar sunt și clădiri aflate în proprietatea unor entități asociative. De exemplu, clădirea în care funcționează Biblioteca Județeană este proprietatea Camerei de Comerț și Industrie Brașov, care percepe chirie de la Consiliul Județean, pentru a fi folosită ca bibliotecă. Cu siguranță această clădire va fi supusă supraimpozitării, pentru că nu este întreținută, după părerea mea”, a subliniat Scripcaru.  

citiți și

 BRAȘOV. Impozit majorat până la 500% pentru clădirile neîngrijite din Centrul Istoric


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare